• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
    • Εκπομπές
      • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
  • Εργασία
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2026
33 °c
Ioannina
24 ° Τε
23 ° Πε
25 ° Πα
Epirus News
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
    • Εκπομπές
      • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
  • Εργασία
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
Κανένα αποτέλεσμα
Όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Επικαιρότητα

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

από Epirus News
15/10/2025
σε Επικαιρότητα
39
SHARES
Προσθήκη Epirus News στις αξιόπιστες πηγές Google

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων της περιοχής μας για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας), με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και με την οργανωτική βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ Ιωάννου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, του Δημάρχου Πρέβεζας, του Δημάρχου Φαναρίου, του Αντιδημάρχου Πρέβεζας και του Αντιδημάρχου Ζηρού, του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, του Διοικητή και του Διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Εκπροσώπων όλων των θεσμικών οργάνων των γιατρών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, διευθυντών κλινικών και τομέων του Νοσοκομείου, διευθυντών Κέντρων Υγείας του Νομού μας, μελών του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συμμετείχαν επίσης με τοποθετήσεις περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης μας. Ο συντονισμός της σύσκεψης έγινε από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, ενώ υπήρξε ενημέρωση και εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις από όλους τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι δεν παρέστησαν στη σύσκεψη, πιθανώς λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, οι βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι είχαν κληθεί να συμμετέχουν και να τοποθετηθούν για ένα τόσο ζωτικό για την κοινωνία θέμα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας (σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό και γενικότερη υποχρηματοδότηση). Επίσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος περαιτέρω υποβάθμισης του Νοσοκομείου στα πλαίσια του σχεδιασμού για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και των γενικότερων περικοπών στον τομέα της υγείας.

Τονίσθηκε η επιτακτική ανάγκη για ταχεία επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας, στα πλαίσια της άμεσης κάλυψης των επειγουσών αναγκών και της ορθολογιστικής διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία και εφημέρευση, προς όφελος των ασθενών συμπολιτών μας.

Επίσης, αποφασίσθηκε η συσπείρωση όλων των φορέων του Νομού μας, προκειμένου να εναντιωθούν σθεναρά σε κάθε ενδεχόμενο υποβάθμισης του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας. Επιπλέον επαναβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της διεκδίκησης για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην περιοχή μας.

Για το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών συγκροτήθηκε διαρκής επιτροπή, με σκοπό:
1) την πλήρη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νομού μας,
2) την αποφυγή του κινδύνου υποβάθμισης του νοσοκομείου μας και ασφαλώς τη σθεναρή διεκδίκηση της αναβάθμισής του και
3) την ανάδειξη της ανάγκης για δημιουργία μίας νέας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας στην περιοχή μας.

Η επιτροπή αυτή θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να μεταφέρει την βούληση όλων των πολιτών του νομού μας για τη στήριξη του νοσοκομείου και γενικότερα των δομών υγείας, παραθέτοντας στον Υπουργό συγκεκριμένα στοιχεία και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα. Επίσης η επιτροπή θα ηγηθεί εκστρατείας ανάδειξης του θέματος στα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία για επίλυση των προβλημάτων.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ Ιωάννου (ως προεδρεύοντα), το Δήμαρχο Πρέβεζας κ Μπαΐλη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ Μπακόλα, το Διοικητή του νοσοκομείου κ Τζίμα, τον εκπρόσωπο των γιατρών του νοσοκομείου και πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κ Κανέλο, τον εκπρόσωπο των διευθυντών των κέντρων υγείας του νομού μας και της πενταμελούς επιτροπής γιατρών κ Νάστα, και τον Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου. Στην επιτροπή αυτή αποφασίσθηκε να κληθούν να συμμετάσχουν ως μέλη της και οι βουλευτές του νομού μας, από τους οποίους θα ζητηθεί να αναλάβουν ενεργό ρόλο.

Τέλος, οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, για την επίλυση των προβλημάτων της υγείας στην περιοχή μας, μέσω πρωτοβουλιών ενημέρωσης, διεκδίκησης και άσκησης πίεσης στην πολιτική ηγεσία.

Tags: ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζαςανέγερση νέου Νοσοκομείου ΠρέβεζαςΙατρικός Σύλλογος ΠρέβεζαςΚέντρα Υγείας Πρέβεζαςνοσοκομείο Πρέβεζαςσύσκεψη Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

ioanninacarrental.gr

Τελευταία Νέα - Ροή

Υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο: Έξι περιοχές για έρευνα

Κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι το Μπρεντ – Μια ανάσα από τα 2,10 ευρώ η αμόλυβδη, πάνω από τα 2,05 ευρώ το ντίζελ

08/09/2026
Ιωάννινα: Ρήγμα σε παράδρομο της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αθηνών – Νέες σεισμικές δονήσεις μετά τα μεσάνυχτα

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ βορειοδυτικά του Μεσολογγίου – Αισθητή και στην Ήπειρο

08/09/2026

Τον Απρίλιο του 2027 τελικά η γεώτρηση στο Ιόνιο – Το 2029 η επόμενη

08/09/2026
Ενημέρωση για τη λοίμωξη από τον ιό της ιλαράς – Από τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στα Ιωάννινα για την παχυσαρκία

08/09/2026
[φωτο αρχείου]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας αυτοκινήτων “2η Ανάβαση Κατσανοχωρίων”

07/09/2026
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Ταυτοποιήθηκαν δύο νεαροί -ο ένας ανήλικος- για απάτες στα Ιωάννινα

07/09/2026

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- SEO στη Google, easyseo.gr εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εργασία
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
Ειδήσεις & Νέα
από την Ήπειρο

© 2001-2026 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

Κανένα αποτέλεσμα
Όλα τα αποτελέσματα
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
    • Εκπομπές
      • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
  • Εργασία
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2026 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar