Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα ο Μωυσής Ελισάφ – Παρουσίασε προγραμματικές αρχές – «Επίθεση» πολιτικού πολιτισμού από Θ. Μπέγκα

Και επίσημα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ τη δημιουργία της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» σε συνέντευξη τύπου, όπου έδωσε και το πλαίσιο αρχών στο οποίο θα κινηθεί η παράταξη του. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, «όπως όλοι γνωρίζετε υπηρέτησα με αφοσίωση την πόλη όπου γεννήθηκα ως γιατρός και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ως ενεργός πολίτης , ως Πρόεδρος τους Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων επί 18 έτη, ως Αντιπρόεδρος του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος για 4 χρόνια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Αφετηρία της συμμετοχής μου στα κοινά είναι η εδραία πεποίθησή μου ότι η δημοκρατία έχει απόλυτη ανάγκη από τη διαρκή και πολυειδή ενημέρωση του πολίτη αλλά και από τη διαρκή συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα. Έχω την πεποίθηση, ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και αυτό αφορά και το Δήμο μας, είμαστε αντιμέτωποι αφενός με πρωτόγνωρα προβλήματα και αφετέρου με την εσωστρέφεια και την υποβαθμισμένη πολιτισμική ταυτότητα του Δήμου, για τα οποία είναι απαραίτητες νέες προσεγγίσεις και νέοι τρόποι σκέψης και δράσης.

Ως εκ τούτου απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα για την υπέρβαση των δυσκολιών και την αρχή μιας νέας εποχής . Ο Δήμος βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ευκαιριών και προκλήσεων και κύριος στόχος μας είναι να τον καταστήσουμε ένα εμπορικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, αθλητικό και συνεδριακό κέντρο μιας μεγάλης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Να πάψει πια να είναι το διαμετακομιστικό κέντρο και να στραφεί προς μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να αναπτύξει ο Δήμος μας τη δική του δυναμική επιτυγχάνοντας στόχους θετικά ασύμμετρους με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας που αγωνίζεται να βγει από την κρίση.»

Ο κ. Ελισάφ παρουσίασε και το «Δωδεκάλογο Δεσμεύσεων» της παράταξης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κεντρικά ζητήματα για την παράταξη του θα είναι: ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Απάντηση με «επίθεση» πολιτικού πολιτισμού από Θ. Μπέγκα

Με ανακοίνωση του ο νυν Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας καλωσόρισε τη δημιουργία της νέας παράταξης και δήλωσε ικανοποιημένος για τη συμμετοχή στα κοινά ενεργών πολιτών ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και προσωπικά τον επικεφαλής της Α. Μπαρτζώκα για τις πρόσφατες διαδικασίες της όσο και για την επιλογή της να συμμετάσχει στις εκλογές:

«Ως Δήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», η οποία με απόφαση της κοινωνίας των πολιτών έχει την ευθύνη να ηγείται της τοπικής κοινωνίας, καλωσορίζω την απόφαση των συμπολιτών, οι οποίοι με επικεφαλής τον κ. Μωυσή Ελισάφ θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις προσεχής δημοτικές εκλογές.
Τους ευχόμαστε να πετύχουν το στόχο τους και να είναι μαζί μας στην ίδια αίθουσα, όπου ανεξάρτητα από το εάν ηγούμαστε εμείς, δεν θα περισσεύει κανείς.

Τα Γιάννενα για να κατακτήσουν το μέλλον που τους αξίζει, χρειάζονται τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των ενεργών πολιτών στις κάλπες. Είμαι βέβαιος ότι έτσι θα αποκτήσει το νόημα που της αξίζει και η αμεσοδημοκρατική επιλογή της απλής αναλογικής.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ -για τους ίδιους λόγους – και την παράταξη του σημερινού επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αριστείδη Μπαρτζώκα, η συλλογικότητα του οποίου επέλεξε πρόσφατα, με τον ίδιο επικεφαλής, να είναι ξανά παρούσα στις εκλογές.

Είμαι βέβαιος ότι οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είναι μια γιορτή Πολιτικού Πολιτισμού και Δημοκρατίας.»

 

Tags:

, , , , ,