Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων για εργαζομένους πρ. «Καρυπίδη»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το πρώτο μήνυμα το πήρε η εργοδοσία της Market IN. Να φτάσει σε όλους τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας είμαστε ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Οι εργαζόμενοι του πρώην «Καρυπίδης» ευχαριστούν όλους τους συναδέλφους από άλλους κλάδους, τους άνεργους, τους νέους που έδωσαν μαχητικό «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση έξω από το Market IN, για τη διεκδίκηση των δουλειών τους!

Ιδιαίτερα ευχαριστούν για τη συμπαράσταση όλους εκείνους που δεν πήγαν να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ την ημέρα των εγκαινίων τους, κόντρα στις οργανωμένες φιέστες τους, στηρίζοντας τους εργαζόμενους που έμειναν χωρίς δουλειά.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Market IN που μπροστά στην κινητοποίηση των ταξικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου δε δίστασε να φέρει δυνάμεις των ΜΑΤ για να κάνουμε πίσω.
Ούτε τους πέρασε, ούτε θα τους περάσει! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των δουλειών μας!

Με την αποφασιστικότητα μας και τη μαχητικότητα μας η εργοδοσία της Market IN πιέστηκε και ζήτησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και τους ίδιους τους εργαζόμενους που απαιτούν δουλειά. Αναγκάστηκαν να δεχτούν τα ονόματα των μη προσληφθέντων εργαζόμενων και δεσμεύτηκαν να έχουν θετική ανταπόκριση μέσα σε μία εβδομάδα.

Η θετική εξέλιξη μας δείχνει το δρόμο της συνέχειας, που είναι οργάνωση, μαζί με το σωματείο μας, κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Δεν επαναπαυόμαστε, τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα! Θα συνεχίσουμε με όλες τις μορφές να δίνουμε το μήνυμα στο Market INκαι κάθε εργοδοσία ότι δεν παρατάμε τα δικαιώματα μας, είμαστε μια γροθιά με συναδέλφους από όλους τους κλάδους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν. Κυβερνήσεις και αφεντικά που θα σκεφτούν τα δικά μας συμφέροντα δεν υπάρχουν. Στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζική οργάνωση στο σωματείο μας.

Δίνουμε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη 24/10, ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο, να «υποδεχτούμε» τον πρωθυπουργό και τα επιτελεία του. Η «ανάπτυξη» που μας διώχνει από τις δουλειές μας, που μας αφήνει απλήρωτους, που μας πετά στο δρόμο είναι γνωστή σε εμάς και τις οικογένειες μας.

Συνεχίζουμε τη μάχη για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων, χωρίς καμία απόλυση των νέων εργαζόμενων.

Ενημερώνουμε κάθε μέρα τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τις γειτονιές για τις εξελίξεις.

Σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Δεν κάνουμε πίσω μέχρι να μπουν όλοι για δουλειά!»

 

Tags: