Ανακοίνωση σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ιωαννίνων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόλυση του εργαζόμενου επί 22 χρόνια στον Συνεταιρισμό Υδραυλικών Άρτας. Ο συνάδλφος είναι προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Δημήτρη Λύκκα.

Στις 22 Δεκέμβρη η εργοδοσία του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας προέβη στην απόλυση του καθώς διεκδίκησε τα αυτανόητα. Να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο η επιχείρηση είχε ενημερώσει ότι θα το καταβάλει το Γενάρη, καθώς και τα δεδουλευμένα ενός μηνός που δεν είχαν καταβληθεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Πρόκειται για εκδικητική, συνδικαλιστική δίωξη. Είναι η γνωστή τακτική των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς. Δε θέλουν καμία αντίσταση για να δρουν ανενόχλητοι και να διαλύουν εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται τη συγκεκριμένη στιγμή που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία, και είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.

Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς τους ενοχλεί, καθώς βάζουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς για περαιτέρω κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Οργάνωση και αγώνας παντού για να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στους χώρους δουλειάς.

 

Tags: