Ανακοίνωση Σωματείου Ι.Υ. Ιωαννίνων για τις εξελίξεις στα S/M “Καρυπίδης”

Μήνες τώρα οι πάνω από 1400 εργαζόμενοι παν/κά (πάνω από 40 στα Γιάννενα) στα 131 καταστήματα Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) κάνουν πολλή υπομονή! Κάνουν υπομονή δουλεύοντας απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες.

Κάνουν υπομονή περιμένοντας να γεμίσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ για να δουλέψουν. Κάνουν υπομονή περιμένοντας να τηρηθούν οι δήθεν υποσχέσεις της εργοδοσίας.

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!

Οι τελευταίες δηλώσεις του νομικού εκπρόσωπου της εργοδοσίας ότι «η εργοδοσία κάνει φιλότιμες προσπάθειες αλλά… όλα δείχνουν ότι δε σώζεται…» δείχνει ότι πολύ ανεχτήκαμε την κοροϊδία τους!

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής!

Πληρώσαμε την κερδοφορία τους! Πληρώσαμε την κρίση τους!

Πληρώνουμε τους ανταγωνισμούς τους!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΕΝ κάνουμε ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ:
– Να δοθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα μας, πάνω από 4 μήνες. Την ευθύνη να την πάρουν η κυβέρνηση – το υπουργείο – το κράτος και η εργοδοσία!
– Να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας για τους πάνω από 1400 παν/κά, για τους πάνω από 25 στο Νομό Ιωαννίνων.
– Να δοθούν τώρα έκτακτα επιδόματα στήριξης για όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου.
– Να μην τολμήσουν να κόψουν ρεύμα και νερό απλήρωτων εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ. Να καταργηθούν άμεσα τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ:
– Σωματεία, συλλόγους, φορείς, συνδικαλιστές, τη νεολαία να πάρουν θέση στηρίζοντας τους απλήρωτους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ. Με ψηφίσματα αλληλεγγύης, με συμπόρευση στις κινητοποιήσεις, με υλική βοήθεια μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης.
– Την Πέμπτη 12 Μάη και ώρα 10:30 έξω από τα δικαστήρια, τη μέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζόμενων προς την εργοδοσία.
– Την Παρασκευή 13 Μάη και ώρα 10:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου, απαιτώντας να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα των απλήρωτων εργαζόμενων!

Τίποτα δε μας χαρίστηκε, τίποτα δε θα τους χαρίσουμε! Όλα τα κατακτήσαμε με αγώνα! Συνεχίζουμε μέχρι τέλους!

 

Tags:

, , , ,