Αναφορά Γιάννη Στέφου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, για την οριοθέτηση της Τ.Κ. Πλατανούσας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Στις 23 Οκτωβρίου κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος με θέμα την Οριοθέτηση Τ.Κ. Πλατανούσας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Οι κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους ανέφεραν πως κατά την δεκαετία του 1990 στην Τ.Κ. Πλατανούσας σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις και η τότε Κοινότητα κάλεσε το ΙΓΜΕ το οποίο προχώρησε σε γεωτρήσεις σε ολόκληρο το χωριό και εκπόνησε γεωτεχνική μελέτη το 1996.

Από το 1996 μέχρι το 2011 το θέμα οριοθέτησης πηγαινοερχόταν μεταξύ Κοινότητας Πλατανούσας, μετά Δήμου Κατσανοχωρίων, Νομαρχίας μετέπειτα Περιφέρειας και Υπουργείων χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με απόφασή του το 2012 προχώρησε σε μελέτη οριοθέτησης Τ.Κ. Πλατανούσας, την οποία και ολοκλήρωσε. Για να προχωρήσει, όμως, η οριοθέτηση του χωριού σύμφωνα με τα δεδομένα της μελέτης, θα πρέπει μεταξύ άλλων να υπάρχει η σχετική έγκριση από το Δασαρχείο. Ο Δήμος κατέθεσε τη σχετική μελέτη αρχές Φεβρουαρίου 2013 (αρ. πρωτ. 12714/657/11-2-2013) στο Δασαρχείο για τη σχετική έγκριση. Έχουν συμπληρωθεί σχεδόν 3 χρόνια και από το Δασαρχείο δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια.

Η οριοθέτηση της Πλατανούσας αποτελεί πολύ σημαντικό ζήτημα καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, που έχει μείνει πίσω στην ανάπτυξη, λόγω του παραπάνω προβλήματος.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply