Αναδρομικά από τον περασμένο Οκτώβριο τα ποσά που θα καταβληθούν σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις Σ.τ.Ε.

Οι αυξήσεις που θα προκύψουν από την κατάργηση των περικοπών που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Σ.τ.Ε καθώς και από την αλλαγή στους συντελεστές υπολογισμού των κύριων συντάξεων, θα καταβληθούν αναδρομικά από τον Οκτώβριο.

Την Παρασκευή υπάρχει και νέα κρίσιμη δίκη στο Σ.τ.Ε, η οποία θα κρίνει την συνταγματικότητα περικοπών που έγιναν το 2012 στους συνταξιούχους. Πάντως μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Εργασίας, με το οποίο θα αποδοθούν αυξήσεις αναδρομικές σε δύο κατηγορίες συνταξιούχων.

Η πρώτη κατηγορία, αφορά όσους είχαν άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων, άνω των 1.300 ευρώ και υπέστησαν σημαντικές περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, που έφτασαν και στο 50% και τώρα θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματά τους έως την έκδοση της σχετικής απόφασης. Τα αναδρομικά, προγραμματίζεται να αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Απρίλιο και μετά και τα ποσά μπορεί να φτάσουν και στα 190 ευρώ το μήνα.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά στις κύριες συντάξεις και αυξήσεις περιμένουνόσοι έχουν βγει στη σύνταξη με περισσότερα από 33 χρόνια ασφάλισης, καθώς θα αλλάξουν οι συντελεστές αναπλήρωσης.

 

Tags:

, , ,