Αμυράς για θανάτωση χιμπατζή: Κλιμάκιο του Υπ. Περιβάλλοντος σήμερα στο Αττικό Πάρκο – Θα ελέγξει τα πάντα

«Το ζήτημα είναι ότι έχουμε εδώ όντως επαναλαμβανόμενα περιστατικά έστω και με χρονική απόσταση 4 ετών, αυτό είναι ανησυχητικό και ως εκ τούτου στέλνουμε κλιμάκιο σήμερα να τα ελέγξουν όλα» τόνισε ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη σχετικά με την θανάτωση του χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το Αττικό Πάρκο είναι μια οικονομική επιχείρηση η οποία αδειοδοτείται από την Περιφέρεια, η οποία έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει και τους όρους λειτουργίας του και κατά πόσο τηρούνται, διευκρίνισε ο κ. Αμυράς. «Η παρέμβαση του Υπ. Περιβάλλοντος έχει να κάνει με το ότι εδώ μιλάμε για ένα άτομο άγριας ζωής. Εκεί παρεμβαίνουμε εμείς δεδομένου ότι η χώρα μας, μέσω του Υπουργείου, έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες για την ευζωία αυτών των ζώων. Απευθυνθήκαμε εγγράφως με επιστολή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τους θέσαμε μια σειρά ερωτήματα, με πρώτο και κύριο για ποιο λόγο δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας και ένα άγριο ζώο κατάφερε και διέφυγε από αυτόν τον χώρο.

Απηύθυνα μια επιστολή και προς την Περιφέρεια και τις κοινοτικές υπηρεσίες όπου προτρέπω να ελέγξουν αν τηρούνται οι όροι αυτής της επιχείρησης και σήμερα θα φύγει κλιμάκιο εμπειρογνώμων του Υπουργείου για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προκειμένου να ελέγξουμε τα πάντα, τα χαρτιά των ζώων, τις συνθήκες διαβίωσής τους και το ποιο σημαντικό, για ποιο λόγο κατάφερε ένα άγριο ζώο να διαφύγει» επισήμανε ο κ. Αμυράς.

 

Tags: