«Αμοντάριστα πλάνα» του Γιάννη Β. Δεβελέγκα – Κριτική βιβλίου

«Αμοντάριστα πλάνα» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Γιάννη Β. Δεβελέγκα. Πρόκειται για μια συλλογή μικρών πεζογραφημάτων, χρονογραφικού χαρακτήρα, του ίδιου, δοσμένα με μοναδικό περιγραφικό όσο και λογοτεχνικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί απαρέγκλιτα τη λακωνική και εύστοχη γραφή του, σεβόμενος το χρόνο και τον κόπο του αναγνώστη του.

Μεταφέρει με …«χειρουργική» ακρίβεια καταστάσεις και περιστάσεις τις οποίες έχει ο ίδιος βιώσει και μέσα από την ταλαντούχα γραφή του καταφέρνει να τις ανασυνθέσει, να τις μεταφέρει στο χρόνο και να τις κάνει τελικά προσωπικό κτήμα του αναγνώστη του, οδηγώντας τον σε προσωπικό και βαθύ αναστοχασμό.

Άλλοτε περιγραφικά, άλλοτε μεταφέροντας αυτούσιους διαλόγους, ο αναγνώστης «ταξιδεύει» μέσα από τις σελίδες σε διάφορους τόπους και χρόνους, με κοινή συνισταμένη τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις συμπεριφορές…

Ο συγγραφέας είναι ιδιαίτερα γνωστός στους τακτικούς αναγνώστες μας, καθώς εδώ και χρόνια μας τιμά με την αρθρογραφία του στην ομώνυμη στήλη του, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αναγνώσιμη.

Από την πελυρά μας ευχόμαστε να είναι «καλοτάξιδο» το νέο πνευματικό έργο του συγγραφέα, το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα στα Γιάννενα.

Epirus News

 

Tags: