Ακυρώνεται η κατασκευή της Νιάρχου εκτιμά η παράταξη Ριζόπουλου

Ακυρώνεται η κατασκευή της Νιάρχου μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη εκτιμά η παράταξη Ριζόπουλου, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα:

«Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, η έννοια της Περιφερειακότητας περικλείει -ως βασικά της συστατικά- τη συλλογικότητα και τη σύγκλιση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η περίπτωση της οδού Νιάρχου αποτελεί την επιτομή των ακριβώς αντίθετων εννοιών. Και ειδικότερα της αδυναμίας οργανισμών και φορέων οι οποίοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν καθώς έχουν εμποτιστεί από την άκρως καταστροφική λογική της «ενός ανδρός αρχή» που έχει επιβάλει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ήπειρο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης.

Γι αυτό, στη χθεσινή μας συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, ανακοινώσαμε την ανάγκη δημιουργίας επιτροπών παρακολούθησης έργων με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων και την παρουσία των φορέων, κυρίως ως μια αρχή για να αλλάξει η νοοτροπία μας και να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε. Για να κατανοεί ο καθένας τις ανάγκες και του άλλου, για να βρίσκουμε κοινά αποδεκτές λύσεις και να τις μετουσιώνουμε σε πράξεις και έργα με γνώμονα το κοινό καλό.

Και στην περίπτωση της Νιάρχου, γιατί έχουν όλοι δίκαιο, η λύση υπάρχει. Σίγουρα χρειάζεται ο δρόμος, αλλά σίγουρα επίσης υπάρχει λύση για να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Η Ήπειρος πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει

 

Tags: