Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αττική – Ισχυρή βροχόπτωση, πλημμύρισαν δρόμοι

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε νωρίτερα περιοχές της Αττικής με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις σε δρόμους και υπόγεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για βοήθεια από πολίτες.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.

Συγκροτήθηκαν άμεσα 51 συνεργεία με 135 πυροσβέστες τα οποία επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν σε Περισσό, Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Γαλάτσι,Κορωπί, Μαρκόπουλο και Σπάτα.

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να αποφεύγουν την μετακίνηση στις περιοχές αυτές και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης παραμένει κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στους υπόλοιπους δρόμους που είχαν κλείσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Από κεραυνούς έχουν ήδη προκληθεί 10 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Π. Γιαννόπουλο το σύστημα της κακοκαιρίας θα δώσει άστατο καιρό για τις επόμενες τρεις ώρες. Καταιγίδες υπάρχουν σε Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη. Στην Αττική για τις επόμενες τρεις ώρες τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

με πληροφορίες από Πυροσβεστικό Σώμα, ert.gr, φωτο: iefimerida.gr

 

Tags: