Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμο το 4ο Δημοτικό τον Σεπτέμβριο

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΤην παράταση της μίσθωσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, του ακινήτου ιδιοκτησίας κληροδοτήματος «Αγγ. Παπάζογλου», στο οποίο στεγάζονται το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, τα τρία εμπλεκόμενα μέρη, ο Δήμος, το Πανεπιστήμιο και το Δ.Σ. του κληροδοτήματος, «είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και αποφασίστηκε να δοθεί αυτή η λύση ώστε να μην υπάρξουν πιεστικά δεδομένα και να εξελιχθεί ομαλά η μεταστέγαση των νηπίων».

Με δεδομένο ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην έναρξη λειτουργίας της Αρχιτεκτονικής κι επίσης με δεδομένο ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία η εξεύρεση του κατάλληλου ακινήτου για τη στέγαση των νηπιαγωγείων σε μια συγκεκριμένη περιοχή, η παράταση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του έτους, δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και χρόνου στο Δήμο και δεν προκαλείται αναταραχή στα νηπιαγωγεία.

Αγώνας δρόμου για το 4ο Δημοτικό:

Με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, ο κ. Κολόκας ενημέρωσε το σώμα και για τις θετικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην αποκατάσταση του κτιρίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου που υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, πλέον ξεπεράστηκε το μεγαλύτερο μέρος των γνωστών γραφειοκρατικών εμποδίων που υπήρχαν και δεν επέτρεπαν να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης της στέγης.

«Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι έτοιμες να επέμβουν για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, αυτό που όπως γνωρίζετε δεν μας το επέτρεπε ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προέκυψαν εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και σήμερα τα πιο σοβαρά από αυτά έχουν ξεπεραστεί», είπε ο κ. Κολόκας.

Στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά πως «από την πλευρά του Δήμου θα κάνουμε ότι είναι και … δεν είναι δυνατό, ώστε είναι έτοιμο το σχολείο το Σεπτέμβριο».

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply