Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο των Ιωαννίνων – Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας

Για λίγες ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κέντρο των Ιωαννίνων το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

«Για λίγες ώρες η άνω και κάτω πλατεία ενοποιήθηκαν δίνοντας μία εικόνα από έναν σχεδιασμό πολλών ετών που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία υπήρχε έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και δικύκλων ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ, με τα δύο λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο έκανε δωρεάν διαδρομές επικεντρωμένες στα πολιτιστικά μνημεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι κάτι που έχει γίνει πράξη στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

«Βασικός μας σκοπός ήταν να αναδείξουμε ενοποιημένο το κέντρο της πόλης. Είναι ένα έργο που έχει συζητηθεί επί πολλά χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να δούμε στην πράξη την ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα μπορέσαμε όλοι να ενημερωθούμε για τους εναλλακτικούς τρόπους στις μετακινήσεις μας, πιο οικολογικούς, πιο φιλικούς στο περιβάλλον», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

 

Tags: