2η Πανελλήνια Αθλητική Εκδήλωση ΑμεΑ «Ελπίδα για τη Ζωή» στα Ιωάννινα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) στην πόλη των Ιωαννίνων την 2η Πανελλήνια Αθλητική Εκδήλωση ΑμεΑ «Ελπίδα για τη Ζωή».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής Έλληνες Παραολυμπιονίκες Καλλιόπη Λουφάκη, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Ανθή Λιάγκου.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 30/9:

  • Έκθεση και παρουσίαση Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αθλημάτων.
  • Διαδρομή 1,2 χλμ με αναπηρικό και αγωνιστικό αμαξίδιο και ΑμεΑ όλων των κατηγοριών.
  • Διαδρομή 5 χλμ αγωνιστικό και περιπατητικό.

Τα Ολυμπιακά αθλήματα που παρουσιάστηκαν από αθλητικούς συλλόγους της πόλης των Ιωαννίνων είναι τα εξής: Χάντμπολ, Βόλεϊ, Άρση βαρών, Πάλη, Tae Kwon Do, Στίβος, Ενόργανη γυμναστική, Ρυθμική γυμναστική, Κικ Μπόξινγκ, Τοξοβολία, Ξιφασκία, Πινγκ Πονγκ, Τζούντο, Ποδόσφαιρο.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο χώρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και λήψη δείγματος μυελού των οστών από το Σύλλογο Αιμοδοτών Άρτας, ενημέρωση για την άνοια από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.) Ιωαννίνων και ενημέρωση για την Θεραπευτική Ιππασία και Ιπποθεραπεία από τον Ιππικό Όμιλο Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού του προγράμματος #BEACTIVE του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είχε τεθεί υπό την αιγίδα φορέων και οργανώσεων.

 

Tags: