Από 5 Ιουλίου στα νησιά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις προς νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοπoιοητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό rapid test τις τελευταίες 48 ώρες, είπε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Για ανήλικους 12-17 ετών ισχύει οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self test. Οι ανήλικοι 12-18 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Για την επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσους είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών ΠΕ για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση (αυτοί θα μετακινούνται με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, όπως ισχύει) και όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων σε πολύ κοντινές αποστάσεις, σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης (και αυτοί με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου).

Όσον αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ηπειρωτική χώρα και ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα.

 

Tags: