3ο Zagori Mountain Race

ΖαγόριΤο Zagori Race μπαίνει στον 3ο χρόνο του με μεγάλες εκπλήξεις…

Η τρίτη διοργάνωση του Ηπειρώτικου αγώνα έρχεται στις 27 Ιουλίου να χαρίσει και πάλι σπουδαίες αγωνιστικές εμπειρίες μέσα από αγώνες για κάθε επιθυμία, ώστε όλοι να βιώσουν τη μοναδική φύση της Τύμφης και του Ζαγοριού. Η “THE NORTH FACE”, αρωγός της προσπάθειας των ανθρώπων του ZMR, θα σταθεί δίπλα σε αθλητές και εθελοντές της διοργάνωσης στις 27 και 28 Ιουλίου, στους αγώνες των 50 Κm., των 25 Κm. και των 10 Κm.

Στις εκδηλώσεις όμως του φετινού ZR, την Κυριακή 28/7, έχει προστεθεί και το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας έτσι από φέτος θα υπάρχει και το Zagori Mountain Bike (ZMB). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν μεταξύ δύο διαδρομών. Η μεγάλη, μήκους 50 χλμ., απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές ενώ η μικρότερη, μήκους 26 χλμ., σε όσους είναι νέοι στο χώρο αλλά θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην ορεινή ποδηλασία.

Για τους τολμηρούς που θα συμμετάσχουν το Σάββατο στη διαδρομή των 50 χλμ. τρεξίματος και στη μεγάλη διαδρομή του ποδηλάτου της Κυριακής θα υπάρχει ξεχωριστή κατάταξη, διεκδικώντας τον τίτλο του υπεραθλητή της εκδήλωσης!

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματάνε εδώ. Από φέτος το καλοκαίρι, προστίθεται ένας ακόμα αγώνας στην παλέτα του ZMR ο οποίος απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία στα βουνά. Ο νέος αγώνας της διοργάνωσης, ο οποίος θα γίνει στις 31 Αυγούστου, ονομάζεται Tymfi Endurance Race (TERA). Η διαδρομή θα κινείται στις ανατολικές πλαγιές του βουνού και το ανάπτυγμά του θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ενώ η συνολική του ανάβαση θα ξεπερνά τα 5000 μέτρα.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply