25% μείωση στις αποδοχές των βουλευτών

Nομοσχέδιο που προβλέπει «κούρεμα» στις αποδοχές του πολιτικού προσωπικού το οποίο αναμένεται να φθάσει έως και 25% φέρεται να ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μία πρωτοβουλία που ωστόσο αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το σχέδιο νόμου αφορά τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης και τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των ανεξάρτητων διοικητικών Αρχών και θα δοθεί σε διαβούλευση μετά τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, το υπουργείο προτίθεται να αποσυνδέσει τις μισθολογικές απολαβές εργαζομένων στους οργανισμούς του Δημοσίου, ΝΠΙΔ με τις απολαβές του γενικού γραμματέα.

Σημειώνεται ότι το 2012, οπότε ενεργοποιήθηκαν οι μισθολογικές αλλαγές στο Δημόσιο βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου του 2013 και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε μειωθεί από τις αρχές του 2013 συνολικά στις 4.750 ευρώ (από 5.000 ευρώ) και του ειδικού γραμματέα υπουργείου στις 4.050 (3.000 ευρώ, συν 950 ευρώ για το επίδομα θέσης ευθύνης και 100 ευρώ για έξοδα παράστασης).

Εγκύκλιος της περιόδου εκείνης, από τον Νοέμβριο του 2012 στελέχη σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν στο κράτος ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ, καθώς και προσωπικό των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανωνύμων εταιρειών, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις συνολικές αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου (από 1.9.2012 στις 5.000 ευρώ και από 1.1.2013 στις 4.750 ευρώ).

Πηγή: rizopoulospost.com

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply