2ο Ioannina Street Theater Festival

2o Ioannina Street Theater FestivalΤο 2ο Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου Ιωαννίνων «Ioannina Street Theater Festival» έρχεται από τις 29 έως τις 31 Αυγούστου 2013! Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δεκατέσσερις ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθέατρου, τσίρκου και χορού, ενώ ακόμη θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις θα λάβουν χώρα σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, ενώ σε περίπτωση βροχής θα φιλοξενηθούν σε κλειστούς χώρους και θέατρα της πόλης. Το Ioannina Street Theater Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Multi-art Projects και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόγραμμα:

Στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν 2 μεγάλες παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό: η ομάδα «Κι όμως κινείται» με την παράσταση «Il PaRraiso» από την Ελλάδα και οι «Fireter – Shade and Fire Theater» από τη Βουλγαρία με το show «The Balls», κατά την έναρξη και τη λήξη του φεστιβάλ αντίστοιχα.

Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν οι ομάδες κουκλοθέατρου «Τα φτερά του μύθου» με την παράσταση «Όσο πιο γρήγορα» και οι Αγιούσαγια με την παράσταση «Φασουλής».

Θα διεξαχθούν ακόμη τέσσερις παραστάσεις τσίρκου από τους Dromoscosmicas (Βραζιλία/Ιταλία), τον Pepe Peperonius (Ελλάδα), τον Deva (Ελλάδα) και τους Cirk de Votanic (Ελλάδα).

Όσον αφορά στις θεατρικές παραστάσεις, θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα οι «Lorem Ipsum» με την παράσταση «Κόμη Σούτρα – Χτυποκάρδια στα Καρπάθια» και θα παρουσιαστεί η παράσταση «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» από το Politheatro.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχει ακόμη η Ανθή Κύρκου σε μία μουσική παράσταση με παιδικά όργανα και οι Lake Crafters που θα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους, με αφορμή τη σύσταση της ομάδας κατά το 1ο Ioannina Street Theater Festival. Οι Lake Crafters θα εκθέσουν τις χειροποίητες δημιουργίες τους και θα παρουσιάσουν τέσσερα μισάωρα εργαστήρια: Δημιουργίας muppets από κάλτσες, κατασκευής συνθέσεων από ζυμαρικά, origami και κατασκευής μολυβοθήκης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί ακόμη εργαστήριο χοροθεραπείας «Η Δημοκρατία των σωμάτων» από την Ελλη Κήτα, και εργαστήρια για παιδιά από την Αθηνά Κακαβά και τους σπουδαστές του Θεσσαλικού ΙΕΚ.

Σεμινάρια:

Σεμινάριο κατασκευής και εμψύχωσης μαριονέτας για ενήλικες, με στόχο την παρουσίαση ολοκληρωμένης παράστασης κουκλοθέατρου από τους συμμετέχοντες και τους διδάσκοντες κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον Σπύρο Παπαχρήστου και τον Ελισσαίο Βλάχο (Τα φτερά του μύθου), από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου 2013 στον Πολυχώρο Σφαγεία. Συνολική διάρκεια 20 ώρες. Από τις 16.00-21.00.

Σεμινάριο κατασκευής μαριονέτας με κλωστές από papier mache για παιδιά από τον Σπύρο Παπαχρήστου και τον Ελισσαίο Βλάχο (Τα φτερά του μύθου), από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου 2013 στον Πολυχώρο Σφαγεία. Συνολική διάρκεια 7 1/2 ώρες. Από τις 10.00-12.30.

Σεμινάριο εναέριων ακροβατικών για αρχάριους και προχωρημένους από τον Deva (Αντώνης Παζβάντης) από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου 2013 στον Πολυχώρο Σφαγεία. Συνολική διάρκεια 12 ώρες. Μαθήματα προχωρημένων: 10.00-14.00. Μαθήματα αρχάριων: 17.00-21.00.

Σεμινάριο κίνησης «Το σώμα και ο χώρος» από την Πωλίνα Κρεμαστά (ομάδα σύγχρονου χορού Creo). Χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο Χοροθεραπείας Δημιουργικών Τεχνών «Baobab», Χαριλάου Τρικούπη 32. Ημερομηνίες διεξαγωγής: 20-21-22 και 26-27 Αυγούστου 2013. Συνολική διάρκεια 10 ώρες. Από τις 19.00-21.00.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το website του Ioannina Street Theater Festival: www.streetheater.gr και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook: https://www.facebook.com/IoanninaStreetTheaterFestival

Διοργάνωση: Multi-art Projects, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Χρυσός Χορηγός: Θεσσαλικό ΙΕΚ
Χορηγοί: Kαφετέρια «Chevalier», φροντιστήριο φιλολογικών μαθημάτων «Αρσιον», φροντιστήριο ιταλικών «Bianco», μουσικό μεζεδοπωλείο «Αλλού γι’ αλλού», κατάστημα γυναικείας ένδυσης «Boheme», κατάστημα οπτικών «Ζώτος» και Waffles & ice-cream «Yummy».
Χορηγοί εστίασης: Κύριος Σουβλάκης, pizzeria-birreria «L’artista», εστιατόριο Ηβη
Χορηγός φιλοξενίας: Hotel Dioni
Τεχνική υποστήριξη: Beatnik Studios, Tiny Bee, Vision of Sound

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply