120 δόσεις: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Ρυθμίσεις για Εφορία, Ασφ. Ταμεία και Δήμους

Περίπου 4.000.000 οφειλέτες του δημοσίου και ασφαλισμένοι, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε 18 έως και 120 μηνιαίες δόσεις, τις οφειλές τους προς Εφορία, Δήμους και Ασφαλιστικά Ταμεία, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Το νομοσχέδιο, για τις 120 δόσεις, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Στις διατάξεις τους δεν περιλαμβάνονται περιουσιακά κριτήρια για την υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του αριθμού των δόσεων θα είναι -σε κάθε περίπτωση- τα πραγματικά δηλωθέντα και όχι αυτά που προκύπτουν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις για την κατάργηση του ορίου των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων, καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Τα μέτρα ανακούφισης, ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από το υπερπλεόνασμα του 2019 και τα οποία θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, η ρύθμιση των 120 δόσεων, τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, όπως η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και οι ιδιωτικοποιήσεις, θα βρεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων κυβέρνησης και θεσμών, που ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της 3ης μετα-μνημονιακής αξιολόγησης.

πηγή: ert.gr

 

Tags: