1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης

Το Διεθνές Φιλοσοφικό Φόρουμ (υπό την αιγίδα της κεντρικής UNESCO και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO) και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσουν τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Οι Έλληνες φιλόσοφοι φόροι της γνώσης και της ηθικής στο πέρασμα των αιώνων».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Σαν δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται το ποσό των 20 €.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος με ένα ποίημα, αδημοσίευτο, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους 30 στίχους. Κάθε έργο θα σταλεί σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με το ψευδώνυμο στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας.

Οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα 5 αντίτυπα με φωτοτυπία της απόδειξης κατάθεσης και μαζί ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το ψευδώνυμο τους και μέσα θα υπάρχουν τα εξής προσωπικά τους στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο, e-mail, τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση:

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Ήβης Αθανασιάδου 16
175 62 Παλαιό Φάληρο
Με την ένδειξη: Για το διαγωνισμό ποίησης.

Για τη συμμετοχή θα καταβληθεί το ποσό των 20 € στον κάτωθι λογαριασμό:

– Eurobank, Υποκ/μα οδός Αγ. Αλεξάνδρου – Παλαιό Φάληρο, Δερμιτζόγλου Ηλίας, Αρ. Λογαριασμού: 0026 – 0221 – 31 – 0101403446.

Στην αιτιολογία θα αναφέρεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ: Διαγωνισμός ποίησης – το ψευδώνυμο σας.

Στη θέση του αποστολέα στο μεγάλο φάκελο θα σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2012, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, που θα γίνει το 1ο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου 2012. Οι 3 πρώτοι βραβευθέντες θα τιμηθούν και με το μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και τα ποιήματα τους θα δημοσιευθούν στο περιοδικό του Ομίλου. Επίσης, θα αναγνωσθούν σε ιδιαίτερη ποιητική βραδιά μαζί με άλλα ποιήματα που δεν βραβεύτηκαν αλλά συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία.

Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.

Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και συμφωνούν ότι δέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες πληρούν όλους τους όρους του διαγωνισμού. Πληροφορίες για το διαγωνισμό στο 6955.462146.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply