Ψήφισμα Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τον πόλεμο στη Συρία

no_logoΤο Δ/Σ του Σωματείου μας καταγγέλλει την στρατιωτική προετοιμασία των κυβερνήσεων ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ για εισβολή στη Συρία. Είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για την Νέα Μέση Ανατολή, δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής ειδικά σήμερα στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και των τεράστιων ανταγωνισμών μεταξύ των μονοπωλίων.

Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να πνίξει στο αίμα τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο το λαό της πόλης σε επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την πολιτική που υπηρετεί συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, αλλά αντίθετα έχουμε να χάσουμε πολλά. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή μας στα αιματηρά σχέδια στην περιοχή, είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που προσπαθούν να αρπάξουν μερίδιο από τη λεία.

– Είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό.
– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:
– Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
– Να μην δοθεί καμιά διευκόλυνση στις ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ και στους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας η άλλης χώρας στην περιοχή
– Να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας.
– Να μην συμμετέχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
– Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply