Χ. Μαντάς για την έκνομη και αντιδημοκρατική “εκκένωση” της ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑΔήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά για την έκνομη και αντιδημοκρατική «εκκένωση» της ΕΡΤ:

«« Η ιστορία θα γράψει στις μαύρες της σελίδες την 11ης Ιούνη και την 7ης Νοέμβρη του 2013.

Στην πρώτη ημερομηνία έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, στη δεύτερη χρονική στιγμή τα ΜΑΤ εισέβαλαν για να διακόψουν ένα μακρόχρονο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για Δημοκρατία και ελεύθερη ενημέρωση.

Τρίζουν οι «ελάχιστοι», μετά την καταστροφή που έχουν προξενήσει στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας εκτρέπονται συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση προσπαθώντας να κρατηθούν στην εξουσία τους, αφού προηγουμένως φρόντισαν να δώσουν το «δωράκι» τους στους μεγαλοκαναλάρχες με την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων.

Προσωπικά σήμερα έγινα μάρτυρας της βαναυσότητας, του αυταρχισμού αλλά και της παραβίασης κάθε έννοιας της νομιμότητας και του Συντάγματος.

Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση των μνημονίων δεν επιτρέπει στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να πλησιάσουν την είσοδο της ΕΡΤ, αφού πριν τους έχει απωθήσει με τη βία και με χημικά;

Με ποιο δικαίωμα δεν εμφανίζεται για ώρες ο υπεύθυνος της επιχείρησης παρ ότι το ζητήσαμε επανειλημμένα, όπως το ίδιο συνέβη και με τον εισαγγελέα ο οποίος παρίστατο στην επιχείρηση;

Σήμερα ο κάθε δημοκράτης, ο κάθε απλός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι στην κοινωνική κόλαση που μας επέβαλαν, ετοιμάζουν την πλήρη εξαθλίωση του λαού μας με νέα μέτρα σε ένα καθεστώς «κράτους έκτακτης ανάγκης» όπου περισσεύουν ο αυταρχισμός και οι έκνομες ενέργειες.

Όμως οι μέρες του είναι λιγοστές. Απόλυτα αποξενωμένοι από τις ανάγκες του λαού μας, δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν τους διώξουμε.

Η λαϊκή ενότητα και κινητοποίηση θα βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις και θα επιβάλει τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply