Φταίει ο Χασάν…

Γράφει ο Γιώργος Ζάρρας, αρχειονόμος

Από τον πολύ καταμερισμό και επιμερισμό των ευθυνών καταλήξαμε ότι φταίει ο Χασάν. Ξέρετε, αυτός ο κακός, ξυπόλητος, που μας παίρνει τις δουλειές. Εμείς οι άλλοι τίποτα. Αυτό το ελληνικό μυαλό είναι το πιο περίεργο ανθρώπινο όργανο στον πλανήτη. Δάσος δε βλέπει με τίποτα, μόνο τα δέντρα, και απ’ αυτά διαλέγει τους θάμνους να στηλιτεύσει. Καταλήγοντας στον γνωστό Χασάν.

Έβλεπα προχθές π.χ. την πορεία διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων των Ιωαννίνων κατά της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης. Σκέφτηκα, μόνο τόσοι είναι οι κτηνοτρόφοι; 20 τρακτέρ και 500 άτομα; Μετά αναρωτήθηκα, γιατί διαμαρτύρονται; Αφού η τρόικα εσωτερικού ήταν ξεκάθαρη στις προεκλογικές της εξαγγελίες. Το ξέραμε. Ψηφίσαμε. Ποιος μας φταίει τώρα; Ο Χασάν!

Θυμήθηκα μια από τις λίγες διεθνείς μας «νίκες». Την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης της φέτας μας. Αυτό είχε πειράξει πολύ τους ευρωπαίους μεγιστάνες της γαλακτοβιομηχανίας. Σκέψου να μπορούσαν να πουλήσουν και αυτοί φέτα και όχι απλά λευκό τυρί; Πιθανολογώ λοιπόν, ότι οι Ρώσοι αγοραστές είναι απλά για «ξεκάρφωμα», σε λίγα χρόνια λευκό τυρί με την ονομασία φέτα θα μπορούν να παράγουν όλοι τους. Απλά πράματα. Σου διαβρώνω τη διοίκηση, όλη τη πυραμίδα, και τώρα που σε απογύμνωσα, στην παίρνω για ένα κομμάτι ψωμί!

Στην ιστορία βέβαια της Δωδώνης τα μόνα που δεν έχουν ευθύνες είναι τα ζωντανά. Μετά σκέφτηκα την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας. Φύλακα άγγελο των αγροτών. Και καλά την εξαγόρασε η Πειραιώς. Όταν πουληθεί και η Πειραιώς που θα καταλήξει; Θα έχει εξαγοραστεί και ένα άλλο μοναδικό «προϊόν» της χώρας μας, ο ήλιος. Αλλά για να πάρεις τον ήλιο πρέπει πρώτα να πάρεις τη γη από κάτω. Ο μόνος λοιπόν τρόπος ήταν ή να αγοράσεις ολόκληρο το δημόσιο ή την ΑΤΕ. Η τεράστια κτηματική περιουσία της τράπεζας θα είναι ικανή να αποφέρει στους μελλοντικούς της αγοραστές, τεράστια κέρδη. Απλές σκέψεις ενός μέσου ανθρώπου.

Προς το παρόν, οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν!!! Δώσε μου Δωδώνη, ΑΤΕ και ΟΠΑΠ να βγάλω κέρδη και θα σου αγοράσω και μια ΔΕΚΟ απ’ αυτές τις τελειωμένες για να το φάνε τα κορόιδα που σε ψηφίζουν. Κάπως έτσι μου φαίνεται ότι γίνονται οι «διαπραγματεύσεις» για τις αποκρατικοποιήσεις. Εμάς όμως μας φταίει ο Χασάν.

Ολόκληρο κόμμα έκαναν ενάντια στον Χασάν. Και οι Αλβανοί ενάντια στον Χασάν. Ο Χασάν βέβαια, είναι μικρόσωμος, μαυριδερός και μοιάζει πολύ με τον παλιό καλό μας γύφτο! Θυμάστε, πριν την άναρχη έλευση των χιλιάδων μεταναστών, είχαμε το γύφτο. Αυτόν που έκλεβε παιδιά, χρυσαφικά, πατάτες, τα πάντα. Τώρα τα κάνει όλα ο Χασάν.

Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να φάμε εμείς, ο Χασάν που θα βρει να φάει; Ανακοινώνουν ότι η λέξη επίδομα διαγράφεται από το ελληνικό λεξιλόγιο. Ανακοινώνουν ότι απαγορεύεται ο μισθός να έχει πάνω από τρία ψηφία. Τον Χασάν εμείς. Τα ενεχυροδανειστήρια ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά των πόλεων. Που βρήκαν αυτοί λεφτά; Παλιά γιατί τους λέγαμε μαυραγορίτες; Αυτούς ρε Λιάκο γιατί δε τους μαλώνεις; Η εκμετάλλευση της ανάγκης του άλλου άμα προέρχεται από «έλληνα» είναι αποδεκτή; Η ταυτότητα σε κάνει έλληνα; Ο μαυραγοριτισμός; Ο δωσιλογισμός; Το ξεπούλημα; Κάπως χάσαμε τη μπάλα.

Όσο μένεις στην Ελλάδα Χασάν με σένα θα ασχολούμαστε. Μας κάνεις κακό τελικά. Ήξεραν αυτοί που σε έφεραν. Πρώτα σου πήραν τη φτηνή και μαύρη εργασία που προσέφερες και τώρα κρύβονται πίσω από τη φτηνή και μαύρη πολιτική από ασκείται εξ αιτίας σου.

Μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας Χασάν θα έχουμε ίδιες χώρες. Φτώχεια και ανέχεια. Τότε ίσως να σου ζητήσουμε βοήθεια. Να μας μάθεις να ζούμε τρώγοντας μία φορά την εβδομάδα. Θα μας χαρακτηρίζουν και μας στο εξωτερικό πακιστανούς και τις γυναίκες μας ρωσίδες!!! Θα σε αφήσουν να φύγεις ή θα σε κρατήσουν εδώ για να κοιτάμε εσένα και όχι αυτούς;

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply