Υπογράφηκε η συμπληρωματική σύμβαση για το ΧΑΔΑ Δουρούτης

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤην τροποποιημένη προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, ενός έργου μείζονος σημασία για το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Θωμάς Μπέγκας.

Η ανάγκη τροποποίησης της σύμβασης προέκυψε μετά την προσθήκη των υποέργων, απαραίτητων για την πλήρη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Η συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ήταν συνεχής κι αποτελεσματική. Έτσι έγινε εφικτή η ένταξη του υποέργου, με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γίνει αποκατάσταση σε ολόκληρη την έκταση της παλιάς χωματερής.

Με συνολικό προϋπολογισμό άνω των πέντε εκατομμυρίων, εκτελείται πλέον ανεμπόδιστα ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα για ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Το πρώτο υποέργο είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι με το σύνολο των παρεμβάσεων που αναπτύχθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, δημιουργείται ένα πλέγμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

«Τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, αποδεικνύουν ότι μέσα σε μία τριετία επιλύονται προβλήματα πολλών ετών. Και πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση σε όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό δείχνει κι αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος, τονίζοντας ότι για τ%C

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply