Τοποθέτηση Χρήστου Γκόκα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

ΠΑΣΟΚΤοποθέτηση Χρήστου Γκόκα, ως εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής με αντιπροσωπεία Γερμανών Βουλευτών:

«« Την μεγάλη και συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης και τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού είχε τη δυνατότητα να επισημάνει ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσημη διακοινοβουλευτική συνάντηση των μελών της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής με Γερμανούς βουλευτές, στις 6 Μαρτίου 2013, με αντικείμενο συζητήσεων την οικονομική κατάσταση και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε συνολικά στην οικονομική κρίση και τη διαχείρισή της μέσω του μηχανισμού που δημιουργήθηκε καθώς και στις επιπτώσεις όσον αφορά στη λιτότητα, στην ύφεση και στην ανεργία, με τις συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές επιλογές που έγιναν από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας για το ζήτημα αυτό.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της οικονομικής, πολιτικής και κυρίως κοινωνικής σταθερότητας. Παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση πολιτικών και παρεμβάσεων σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η ανάπτυξη, η φορολογική και δημόσια διοίκηση, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη δημοσιονομική εξυγίανση, στην ανάσχεση της ύφεσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ζήτησε τη στήριξη της Ευρώπης σ’ αυτή την προσπάθεια με ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ανάπτυξης και πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια της πολιτικής και κοινωνικής αντοχής και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα δημοσιονομικά μέτρα. Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε πως η χώρα μας με σύνεση, συνεργασία, και υπευθυνότητα, στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου, πρέπει να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες και να αντιστρέψει το κλίμα. Να καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να σταθεί πάλι όρθια στα πόδια της. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply