Τοποθέτηση Θ. Οικονόμου

Τοποθέτηση Θ. Οικονόμου στην εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων:

«« Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επιλογές που κάνουμε στο εσωτερικό:

Στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων τοποθετήθηκε ο Θανάσης Οικονόμου αναφορικά με τη σύγχρονη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Όπως δήλωσε ο Βουλευτής Ιωαννίνων ο γεωστρατηγικός ρόλος που καλείται να υπηρετήσει η χώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις εσωτερικές επιλογές που κάνουμε οι ίδιοι για το εαυτό μας. Τόνισε ότι πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουμε στην πράξη «με ποια ευρεία συμμαχία συντασσόμαστε. Σε ποιο μεγάλο τραπέζι θέλουμε να είμαστε συνομιλητές κατά τρόπο σταθερό και σοβαρό».

Δήλωσε δε χαρακτηριστικά: «Για να είμαστε σε θέση να έχουμε ένα πραγματικό και όχι φαντασιακό γεωστρατηγικό ρόλο πρέπει αφενός να αποφύγουμε την χρεοκοπία και αφετέρου να προχωρήσουμε σε δίκαιες μεταρρυθμίσεις που στα μάτια όλων μας, και φυσικά των τρίτων, θα δείχνουν το σύγχρονο προσανατολισμό της Ελλάδας». Με προσήλωση στο πολιτικό, οικονομικό και στρατηγικό υπόδειγμα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και με εκείνο το σοβαρό εθνικό σχέδιο που κανείς δεν θα μπορεί να αγνοήσει.

Χωρίς τα παραπάνω δεν θα μπορούμε να είμαστε στο μεγάλο «τραπέζι». Δεν θα είμαστε στην Ευρώπη, στην οποία ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για την εύρεση της «μεγάλης λύσης», η οποία έχει στον πυρήνα της μία πραγματική πολιτική ενοποίηση. Αυτή τη λύση έχουμε κάθε λόγο να την υποστηρίξουμε.

Κλείνοντας, τόνισε ότι «η πιεστική καθημερινότητα, τα μεγάλα προβλήματα ακόμη και επιβίωσης, δεν αφήνουν χώρο να δούμε ή να αναλογιστούμε τη μεγάλη εικόνα που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο. Μην έχουμε όμως καμία ψευδαίσθηση ότι διαμορφώνεται. Είναι μία πραγματικότητα εν εξελίξει…». »»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply