Τοποθέτηση Θ. Οικονόμου στην Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ο Θανάσης Οικονόμου. Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου: «η συγκριτική βαθμολογία σε σχέση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις προφανώς είναι υπέρ μας. Ωστόσο, η κοινωνική φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρα άλλη. Αυτό που θέλουμε είναι να δομήσουμε σε όλα τα επίπεδα μια πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση».

Τόνισε, όμως, ότι: «το κοινωνικό συμβόλαιο που απαιτείται για να πετύχουν στον πυρήνα τους οι μεταρρυθμίσεις, δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Γιατί υπάρχει κάτι που αμφισβητείται από την κοινωνία. Αμφισβητείται αν όντως είμαστε διαφορετικοί, ειλικρινείς και έτοιμοι, όταν ζητούμε αλλαγές, να αλλάξουμε και εμείς. Οι πολίτες απαιτούν πράξεις που δεν θα θυμίζουν σε τίποτε την πιο σκοτεινή πλευρά του συστήματος που μας οδήγησε εδώ».

Όπως εξήγησε: «αμφισβητούμαστε γιατί ακόμα ανθίσταται η λογική του συμψηφισμού ευθυνών όταν έρχονται στο φως υποθέσεις διακομματικής εμπλοκής. Η λογική της συντεχνίας όταν οι μεταρρυθμίσεις αγγίζουν το χώρο της επαγγελματικής μας προέλευσης. Η λογική της ψηφοθηρίας όταν η νέα κοινωνική συνείδηση για την οποία μιλάμε, συγκρούεται με τις πρακτικές που μέχρι χθες εξέτρεφαν την πολιτική μας επιβίωση».

Και κατέληξε λέγοντας ότι: «πρέπει να αποδείξουμε στους πολίτες ότι είμαστε από εκείνους που δεν έχουμε κανένα συμφέρον να συνεχιστεί η παθογένεια. Να δείξουμε καθαρά ότι το αίτημα της αλλαγής είναι η δική μας επιλογή για τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας. Να πείσουμε, δηλαδή, ότι το αίτημα της αλλαγής, που ιστορικά υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ούτε προσχηματική ρητορεία για να επιβιώνουμε κομματικά, ούτε τεχνοκρατική στάση που μας υπαγορεύουν άλλοι. Αυτή η επιλογή είναι το πραγματικά προοδευτικό σήμερα. Αυτό πρέπει να εγγυηθούμε. Με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα. Χωρίς αυτή την καθαρή ανάγνωση, οι αλλαγές θα έχουν χάσει το σημαντικότερο σύμμαχο… Την κοινωνία».

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply