Τοποθέτηση Αθηνάς Ιωάννου, Περ. Σύμβ. Θεσπρωτίας για “ΔΩΔΩΝΗ”

Τοποθέτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Θεσπρωτίας, Αθηνάς Ιωάννου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.:

«« Θα ήθελα να κάνω μια ολιγόλεπτη παρέμβαση για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. που ζήτησε η παράταξη μας να έρθει σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το θέμα πράγματι είναι πολύ σοβαρό και γίνεται ακόμα σοβαρότερο με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα.

Ο εισηγητής της παράταξης «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» ενημέρωσε – ανέλυσε και τοποθετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Η ΔΩΔΩΝΗ έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια για όλους μας, γιατί δεν πέρασε εδώ και αρκετά χρόνια ούτε μια μέρα που να μην βρίσκεται στο σπίτι μας, στο τραπέζι μας ένα από τα ποιοτικά της προϊόντα. Άρα ακόμα και να μην θέλουμε να ασχοληθούμε δεν μπορούμε γιατί έγινε και δική μας.

Ακούγαμε διάφορα κατά καιρούς, πωλείται – δεν πωλείται. Υπήρξαν και πολιτικές αντιπαραθέσεις για το ιδιοκτησιακό, κάποιοι που τόλμησαν για πώληση δεν τα κατάφεραν, βρήκαν απέναντι όχι μόνο τους κτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους με τους φορείς τους, αλλά ολόκληρη την Ηπειρώτικη κοινωνία.

Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως η ΔΩΔΩΝΗ με αυτή τη διαδρομή, με αυτόν το ρόλο, με αυτή τη προσφορά, κατέληξε στα χέρια ενός εκκαθαριστή με άγνωστη – γνωστή κατεύθυνση και ότι σε λίγες ημέρες αλλάζει αφεντικά.

Ακούμε για Ρώσους, για Γάλλους και για Ελληνική ανταγωνιστική εταιρεία, ενώ απέκλεισαν από την διαδικασία το σχήμα των ΕΝΩΣΕΩΝ που είναι ιδρυτές και μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗΣ, παρά το γεγονός ότι έδωσαν καλύτερη προσφορά. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι οργανικό κομμάτι της ζωής μας.

– Δεν μπορεί να αποτελέσει κερδοσκοπικό παιχνίδι με fund του εξωτερικού, που σήμερα επενδύει, αύριο πουλάει.
– Δεν μπορεί να πάει στα χέρια αυτών που πολέμησαν το όνομα της φέτας.
– Δεν μπορεί να φύγει από τα Ηπειρώτικα χέρια. Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της Ηπείρου, είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας της Ηπείρου, είναι συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής μας. Και η ζωή μας δεν πουλιέται.
– Η ΔΩΔΩΝΗ, μια κερδοφόρα επιχείρηση, αναρωτιόμαστε γιατί πήρε αυτό το δρόμο;
– Γιατί τόση βιασύνη;
– Θέλουν να δείξουν ότι ξεκίνησαν τις αποκρατικοποιήσεις από τον μόχθο των κτηνοτρόφων μιας ακριτικής περιοχής που σε πολλές οικογένειες είναι και το μοναδικό τους εισόδημα;
– Ποιος ιδιώτης θα πάρει το γάλα της περιοχής Σουλίου ή των χωριών της ορεινής Μουργκάνας με την ίδια τιμή που θα το παίρνει από άλλες περιοχές;
– Ποιος ιδιώτης θα πάρει υπόψη του τον κοινωνικό ρόλο της σημερινής ΔΩΔΩΝΗΣ;
– Ποιος ιδιώτης θα ενδιαφερθεί για την μελλοντική ανάπτυξή της;

Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό.Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε ούτε να αφήσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ και τα προϊόντα της να τα εκμεταλλευτούν οι διάφοροι κερδοσκόποι!

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι εθνική υπόθεση. Δεν πρέπει να χάσει το συνεταιριστικό της χαρακτήρα και τον κοινωνικό της ρόλο. Σε αυτή τη κατεύθυνση πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε και να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα σχέδια.

Ευχαριστώ. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply