Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν “Τα Πατήματα”

Επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα από την πρωτεύουσα της Σερβίας το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Φίλων Μουσικοχορευτικής Παράδοσης “Τα Πατήματα”. Για μια εβδομάδα χορευτές και μουσικοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην ευρύτερη περιοχή του Βελιγραδίου τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, συμμετέχοντας στο διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ “Kreni Kolo”.

Τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν τραγούδια και χορούς από όλη την Ηπειρωτική και Νησιώτικη Ελλάδα ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες θεατές που τους τίμησαν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι χορευτές των “Πατημάτων” ερχόμενοι σε επαφή με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο κατάφεραν δια μέσω μιας διαδικασίας ανταλλαγής πολιτισμών, παραδόσεων και τεχνών να διαπιστώσουν για μια ακόμα φορά πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Στόχος του Συλλόγου εξάλλου είναι η διαδραστική εκμάθηση και συνειδητοποίηση της διαχρονικής αλληλεπίδρασης πολιτισμών, ηθών και εθίμων. Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, ξεκίνησε – σε πιλοτική βάση – η συνεργασία με το Σύλλογο Παλαιστινίων Φοιτητών Ιωαννίνων, ενώ οι συνεργασίες και οι δράσεις που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες φιλοδοξούν να καλύψουν ανάγκες του κοινού των Ιωαννίνων για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μέσω των τεχνών, μακριά από δογματισμούς και προκαταλήψεις.

“Τα Πατήματα” ευχαριστούν όλους τους φίλους τους, τους εύχονται καλό καλοκαίρι και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο (www.tapatimata.gr).

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply