Σύσκεψη στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για τις δομές του ΚΕΘΕΑ

Στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση – σύσκεψη με αντικείμενο την επέκταση των δομών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.).

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας κ. Οδυσσέα Πότση, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γεωργίου Κάτσινου, των περιφερειακών συμβούλων Αν. Δηλαβέρη – Ν. Κάτσιου – Ν. Κώτσιου (της παράταξης «Αξιοβίωτη ανάπτυξη») και Αθ. Ιωάννου («Ήπειρος – Τόπος να ζεις»), καθώς και του επιστημονικού υπεύθυνου του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ιωαννίνων κ. Γιάννη Παπαχρήστου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης ανοίγοντας τη συζήτηση υπογράμμισε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών βασανίζει πολλές οικογένειες στη Θεσπρωτία και σύσσωμη η τοπική κοινωνία επικροτεί δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για Θέματα Υγείας κ. Οδυσσέας Πότσης, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Διοίκηση της Περιφέρειας για τη στήριξη και συνδρομή των δομών που έχουν αντικείμενο την πρόληψη και την θεραπεία όσων έχουν εμπλακεί με τα ναρκωτικά, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η στήριξη του εγχειρήματος του ΚΕ.Θ.Ε.Α. να επεκτείνει τις θεραπευτικές του δομές σε όλη την Ήπειρο.

«Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε το έργο όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται με την καταπολέμηση των ναρκωτικών και επιδίωξη μας είναι να συμπληρώσουμε το έργο αυτό με νέες δομές και δράσεις», υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Πότσης. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕ.Θ.Ε.Α. κ. Γιάννης Παπαχρήστος, αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο του Κέντρου, καθώς και στην αντιμετώπιση αρκετών περιστατικών από τη Θεσπρωτία στο Παράρτημα Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γ. Κάτσινος, χαρακτήρισε άκρως θετική την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί, παρέχοντας διαβεβαιώσεις ότι ο Δήμος είναι πρόθυμος να υποδείξει κατάλληλους χώρους για τις ανάγκες λειτουργίας των δομών του ΚΕΘΕΑ.

Θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αθηνά Ιωάννου, την οποία όπως πρόσθεσε στηρίζει η παράταξη της «Ήπειρος – Τόπος να ζεις».

Mετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης επισκέφτηκε το Κέντρο «ΑΡΙΑΔΝΗ» και ενημερώθηκε για τις δράσεις του από τη Διευθύντρια και τους εργαζομένους του, τους οποίους και συνεχάρη για το έργο που επιτελούν.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply