Σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ

Αρωγός σε κάθε ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί από τους φορείς του Νομού Ιωαννίνων θα είναι ο ΕΟΤ, όπως δεσμεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Γιώργος Κολέτσος στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού, της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, του Σωματείου ξενοδόχων και των τουριστικών γραφείων και ο βουλευτής του Νομού Θανάσης Οικονόμου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος κατέθεσε πλήρες υπόμνημα στον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ το οποίο συντάχθηκε ύστερα από ομάδα εργασίας στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των οκτώ Δήμων του Νομού, εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων και του Επιμελητηρίου.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος επικέντρωσε σε τρία βασικά σημεία:
– Στην ανάγκη καλύτερης και στοχευμένης προβολής της περιοχής
– Στην επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στο αεροδρόμιο και της τοποθέτησης συστήματος τυφλής προσγείωσης
– Στην παραχώρηση κατά χρήση της έκτασης του Πάρκου Λιθαρίτσια ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο ανάπλασης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ζήτησε την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για το σύνολο του Νομού Ιωαννίνων και τόνισε ότι οι υπηρεσίες του Οργανισμού, ειδικά αυτές που βρίσκονται στο εξωτερικό θα σταθούν αρωγοί σε κάθε ενέργεια που θα δρομολογηθεί από την περιοχή.

Στο τμήμα της προβολής ο Οργανισμός μπορεί επίσης να συμβάλλει με την οργάνωση επισκέψεων ξένων δημοσιογράφων και tour operators. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος σε δηλώσεις που έκανε, σημείωσε ότι η σύσκεψη που έγινε ήταν πολύ σημαντική και υπογράμμισε ότι η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί πολύ δουλειά από όλους τους φορείς της Ηπείρου αλλά και συνεργασία.

«Κατατέθηκαν προτάσεις για τη στήριξη του τομέα αυτού ο οποίος μπορεί να αναζωογονήσει οικονομικά την περιοχή. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και μεθοδικά κι έτσι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος. Τα Γιάννινα αλλά και η Ήπειρος έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, τόνισε στις δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

«Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας της περιοχής. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα όραμα, θέλουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και αυτό θα προωθήσουμε», σημείωσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανάφερε ότι τα μηνύματα για την φετινή τουριστική περίοδο είναι αρνητικά, ειδικά από τις αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας, αλλά οι απώλειες μπορούν να εξισορροπηθούν από το Ισραήλ και τη Ρωσία όπου καταγράφεται σημαντική άνοδος.

Έκανε δε γνωστό ότι ο Οργανισμός θα υλοποιήσει κανονικά το 2012 το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. «Ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός κλάδος για την ανάπτυξη της περιοχής. Πρέπει να εμπεδώσουμε την ανάγκη σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνουμε ελκυστικότεροι. Ο ΕΟΤ θα μας βοηθήσει και σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply