Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων: Ψήφισμα συμπαράστασης

no_logoΤο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει και καταδικάζει την στάση της εργοδοσίας του ομίλου NUTRIAT συμφερόντων Δαυίδ για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης όλων των επιχειρήσεων της στις οποίες απασχολούνται συνολικά 500 εργαζόμενοι.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη με τη δουλειά τους, εξαναγκάστηκαν για αρκετούς μήνες να δουλεύουν δίχως να πληρώνονται, ανέχθηκαν οικειοθελείς απολύσεις και το μόνο που κέρδισαν είναι να βρίσκονται σήμερα ένα βήμα πριν την ανεργία.

Η στρατηγική των βιομηχάνων αφορά την κερδοφορία τους και για να την υπερασπίσουν δεν θα διατάσουν να πετάξουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Δεν είναι ούτε ανίκανοι, ούτε κακοί διαχειριστές υπερασπίζονται τα ταξικά τους συμφέροντα. Τεράστια ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, η ευρωπαϊκή ένωση και τα κόμμα τα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές οι οποίες οδηγούν στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αποφάσισαν μέσα από Γενική Συνέλευση. Να μην γίνει καμιά απόλυση και καμιά αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Όλοι για έναν και ένας για όλους.

 

Tags:

, ,

Leave a Reply