ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων για κατάσταση στο χώρο υγείας

Με αφορμή την εικόνα κατάρρευσης του συστήματος Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων τονίζει:

«« Η πολιτική των μνημονίων ή των περικοπών των δημόσιων αγαθών και των κοινωνικών παροχών έχει οδηγήσει σήμερα τη κοινωνία να μην έχει πρόσβαση στο φάρμακο, παρά μόνο αν πληρώσει, τα δε Νοσοκομεία να μη μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Η αναστολή λειτουργίας Κλινικών σε Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, οι τραγικές ελλείψεις υλικών, η απλήρωτη εργασία των υγειονομικών, οι περικοπές στα προγράμματα εφημερίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, που συνιστούν το σκληρό πυρήνα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η στάση πληρωμών σε γιατρούς και φαρμακοποιούς από τον ΕΟΠΥΥ, τα κερδοσκοπικά παιγνίδια των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, συνθέτουν μία κατάσταση «καμένης γης».

Οι μνημονιακές δυνάμεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν το θράσος να διαλαλούν, πώς για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να απαντήσουν: Παραδίδουν μία χώρα σε χρεοκοπία ή παίζουν άθλια και επικίνδυνα παιγνίδια, ακόμα και στο χώρο της Υγείας, για να τρομοκρατήσουν το λαό και να συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική.

Απαιτείται άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης της Υγείας, προτού θρηνήσουμε θύματα. Σε κάθε περίπτωση ο λαός θα απαντήσει με σθένος, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη στην ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική του μνημονιακού μπλοκ. Την απάντηση θα τη πάρουν στις 17 Ιούνη. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply