ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Για την επιχείρηση «Σκούπα» εναντίον των μεταναστών:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει την επιχείρηση σκούπα εναντίον μεταναστών, που πραγματοποίησαν ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ στα άδεια κτίρια του παλιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ακόμη μια επιχείρηση, όπως αυτές που προηγήθηκαν σε άλλες ελληνικές πόλεις, απέναντι σε αθώους ανθρώπους, θύματα ΝΑΤΟϊκών επεμβάσεων, εμφυλίων πολέμων και περιβαλλοντικών καταστροφών στις χώρες καταγωγής τους.

Είναι πλέον πάγια πολιτική του ελληνικού συστήματος εξουσίας η στοχοποίηση των μεταναστών, η μετατόπιση στην πλάτη τους όλων των συνεπειών, που στην πραγματικότητα προκαλούν οι πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων, η απόκρυψη των πραγματικών ενόχων για τη φτώχεια και τον «στραγγαλισμό» της ελληνικής κοινωνίας και η προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού (είτε με τη βοήθεια της «Χρυσής Αυγής» είτε χωρίς αυτή).

Ο στόχος είναι οι φτωχοί να στραφούν εναντίον των ακόμη φτωχότερων και να ξεχάσουν τους πλούσιους. Για μας αντίθετα, εκτός από την αναγκαία αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η λύση πρέπει να αναζητηθεί στην αλληλεγγύη, τη δημιουργία ανοιχτών χώρων φιλοξενίας, την πάλη ενάντια στα εγκληματικά κυκλώματα και τη φροντίδα για τις υποβαθμισμένες γειτονιές. Έχουμε αντιληφθεί ότι κρίσιμο και αποφασιστικό βήμα είναι η ανατροπή της πολιτικής εξουσίας, που καλλιεργεί και εκμεταλλεύεται τον καθημερινό ρατσισμό. »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply