Συνεχίζονται οι παραστάσεις του “Σιμιγδαλένιου” από τη Νεανική – Παιδική του Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Ο ΣιμιγδαλένιοςΞεκίνησαν και συνεχίζονται στο θέατρο «Καμπέρειο» οι παραστάσεις του έργου του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου «Ο Σιμιγδαλένιος» που παρουσιάζει η Παιδική – Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το έργο παίζεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, σε δυο παραστάσεις 9.15’ π.μ. και 11.15’ π.μ. προκειμένου να το παρακολουθήσουν σε ώρες μαθημάτων τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Ηπείρου και Λευκάδας.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης,
– Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Μουσική: Βαγγέλης Μπουλουχτσής,
– Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης,
– Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστόδουλος Κωτσίνας,
– Βοηθός Σκηνογράφου: Ελένη Καΐκα.
Τους 22 ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Μπίζιος, Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά, Ξανθή Γεωργίου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Κυριάκος Μαρκάτος.

Οι παραστάσεις του έργου πήραν ήδη παράταση και για τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα σχολεία από όλη την Ήπειρο. Το πρόγραμμα για το μήνα Νοέμβριο έχει σχεδόν κλείσει με κάποιες ελάχιστες παραστάσεις να απομένουν να συμπληρωθεί η χωρητικότητα του θεάτρου. Τα σχολεία που δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει την παρακολούθηση της παράστασης μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 26510.25670 και 26510.73233 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. στην υπεύθυνη προγραμματισμού παραστάσεων κ. Ελένη Ρεμπέλου.

Ο «Σιμιγδαλένιος» είναι ένα θεατρικό έργο γραμμένο με μαεστρία, εμπνευσμένο από την ομώνυμη κυκλαδίτικη ιστορία. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα έργο αφής. Ένα άγγιγμα, ένα φτερούγισμα, ένας παλμός, ένας κραδασμός. Ένα έργο που αγγίζει πρώτα τις αισθήσεις και μετά το νου. Έργο ιεροτελεστικό, περιπατητικό, περιδιαβάσματος και περιπλάνησης. Μια ιστορία που θα ‘πρεπε να μας βάλει σε πολλές σκέψεις: αν αφήναμε να εισχωρήσει στη ζωή μας η αγάπη, ίσως καταλαβαίναμε το βαθύτερο νόημα της γέννησης και του θανάτου, που είναι δυο στιγμές αγάπης και παραδοχής.

Παράλληλα με τις παραστάσεις της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής συνεχίζονται στο Ίδρυμα Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος) οι παραστάσεις του έργου του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου» κάθε Τρίτη, ώρα 9.30’ μ.μ. Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και την Ρένα Κυπριώτη.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το βιωματικό σεμινάριο «Η Αξιοποίηση της δραματικής Τέχνης στην εκπαίδευση»:

Σήμερα, Δευτέρα ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το βιωματικό σεμινάριο «Η Αξιοποίηση της δραματικής Τέχνης στην εκπαίδευση» που οργανώνει για πολλοστή φορά και τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Είναι διάρκειας 40 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και θεατρολόγους, πραγματοποιείται δε στο πλαίσιο των δράσεων για τη σύνδεση του θεάτρου με το σχολείο.

Στο σεμινάριο θα διερευνηθούν τρόποι με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η Δραματική τέχνη ως ανεξάρτητο μάθημα τέχνης (Θεατρική αγωγή) και ως μέσο για τη διδασκαλία άλλων μαθημάτων του προγράμματος σπουδών. Θα διδάξουν: Άβρα Αυδή, και Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικοί θεάτρου, διδάσκουσες στο τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ., Γιάννα Τσόκου, θεατρολόγος, υπεύθυνη για τη θεατρική τέχνη στην Εκπαίδευση, Δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς, Carmel O’ Sullivan, καθηγήτρια Δραματικής τέχνης, υπεύθυνη του μεταπτυχιακού για τη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και οi υπεύθυνες για το σεμινάριο, εκπαιδευτικοί θεάτρου, Ελένη Καμπέρη, μέλος του Δ.Σ. του Θεάτρου και Σούζαν Χρυσοβιτσινού.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες: 23-24 Νοεμβρίου, 7-8 Δεκεμβρίου, 25-26 Ιανουαρίου, 15-16 Φεβρουαρίου, ώρες 10-2 και 3-5 κάθε Σάββατο και 10 – 2 κάθε Κυριακή. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και δεν θα υπερβεί τα 50 άτομα. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ και για τις 40 ώρες. Στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 26510.25670 και 26510.73233 από την Δευτέρα 4 μέχρι τη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ώρες 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply