Συνεργασία Περιφέρειας για υλοποίηση έργων σε Δήμους

Τον αποχαρακτηρισμό τμημάτων της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά από ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας. Τα συγκεκριμένα τμήματα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχαρακτηρισμού με απόφαση του Υπουργού θα ενταχθούν στο Δημοτικό δίκτυο.

Τα τμήματα που αποχαρακτηρίζονται διέρχονται μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Πάργας και σήμερα πλέον δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του πρωτεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου. Σε αντικατάσταση αυτών, η Περιφέρεια προωθεί την εκπόνηση της οριστικής μελέτης για την κατασκευή της περιφερειακής οδού Πάργας – Ανθούσα, με σκοπό την παράκαμψη της πόλης της Πρέβεζας και της Ανθούσας και την αποσυμφόρηση της 5ης επαρχιακής οδού, που είναι ιδιαίτερα φορτωμένη τις καλοκαιρινές περιόδους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τέθηκε και το ζήτημα των προγραμματικών συμβάσεων που υπογράφει η Περιφέρεια με δήμους για την εκτέλεση διάφορων έργων, με δεδομένες αποφάσεις που είχαν ληφθεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, για έργα που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Π.Ε. Πρέβεζας στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, σε παρέμβαση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Εμείς είμαστε της αρχής, ότι δεν μπορώ όταν βλέπω ότι έχουν προβλήματα οι δήμοι, και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ορισμένα θέματα και μου ζητάνε τη βοήθεια να τους πω ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα δική μου και δεν το κάνω. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε την Περιφέρεια από το Δήμο γιατί εκεί ζούνε όλοι οι πολίτες. Αν δεν μπορούν να κάνουν ένα έργο οι δήμοι, που είναι απαραίτητο και χρειάζεται, πρέπει και μπορεί να γίνει με τη δική μας τη βοήθεια. Και αφού ο Νόμος το επιτρέπει με προγραμματικές συμβάσεις το κάνουμε με αυτό τον τρόπο. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση. Από τη στιγμή που οι Δήμοι (και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις Δημ. Συμβουλίων), μας ζητάνε να κάνουμε κάτι αναγκαίο που δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε».

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply