Συνεργασία Καχριμάνη με φορείς Παραμυθιάς

Τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης της Παραμυθιάς, απασχόλησαν τον υπ. Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε συνάντηση  που είχε  με τους φορείς της πόλης. «Είμαστε εδώ σήμερα για να σας ακούσουμε. Να συζητήσουμε τις προτάσεις σας, να συνδιαμορφώσουμε ένα κοινό σχέδιο δράσης. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής είναι ευοίωνες. Αρκεί να υπάρξει συνεργασία και ενεργοποίηση όλων των φορέων», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης. Στη συνέχεια και αφού έγινε εκτενής συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, τόνισε: «Διαπίστωσα την αγωνία και τον προβληματισμό των αγροτών και του επιχειρηματικού κόσμου για το μέλλον τους. Υπάρχουν όμως δυνατότητες για  να ξεπεραστούν πολλά από τα προβλήματα. Απαιτούνται  γνώσεις, εμπειρία, σχέδιο. Χρειάζεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για στήριξη της αγροτικής παραγωγής, για την πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων και την στήριξη της τοπικής αγοράς. Παράλληλα πρέπει να συγκροτηθεί σχέδιο για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, προς αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Με τη συνεργασία των φορέων, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, τις οποίες θα κληθούμε να εφαρμόσουμε από το νέο έτος».

Προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης της περιοχής Σουλίου

Το σχέδιο της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» για   την περιοχή Σουλίου, συζήτησε και ανέπτυξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Στο Σούλι, παραβρέθηκε σε ανοικτή συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και τις προοπτικές που υπάρχουν.

«Μία από τις προγραμματικές μας θέσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης, είναι να αξιοποιηθούν τα παραδοσιακά στοιχεία της Ηπείρου, οι οικισμοί, τα μνημεία. Στα πλαίσια της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, το Σούλι, πέρα από την ανάδειξή του ως ιστορικός χώρος, ενισχύεται με δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Προτεραιότητα δίνεται στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης, μέσω της Εγνατίας,   με την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ξεκινήσει  με χρηματοδότηση από το  πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ».  Εντάσσουμε το Σούλι στο Δίκτυο Πολιτισμού, ώστε να συνδυαστεί η επισκεψιμότητά του με τα άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.  Η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος απαιτεί την ενεργοποίηση των κατοίκων του,   κυρίως των αποδήμων. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε οργανωμένα και συντονισμένα».

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο υπ. αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Πιτούλης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι επισκέφτηκαν και είχαν συζητήσεις, επίσης  με τους κατοίκους των Δ.Δ. Φροσύνης, Τσαγγαρίου,   Προδρομίου, Ξηρολόφου, Καρβουναρίου, Ποταμιάς, Γλυκής, Χόικας, Σκανδάλου, Γαρδικίου.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply