Συνεδρίαση Σ.Ν.Ο. Ιωαννίνων

Η ανάγκη να υπάρξει αυξημένη ετοιμότητα και ακόμη  καλύτερος συντονισμός απ΄ ότι στο παρελθόν, επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Ιωαννίνων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από πλημμύρες ή χιονοπτώσεις στη διάρκεια του χειμώνα.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης του Σ.Ν.Ο., αντινομάρχης Προγραμματισμού και Έργων κ. Μ. Πλιάκος, στην αρχή της τοποθέτησής του, επεσήμανε ότι η συνεδρίαση του Οργάνου γίνεται στη σκιά των αλλαγών που επιφέρει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να στερήσει πόρους από την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Στην εισήγησή του ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α.Ι. κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, τόνισε ότι σύμφωνα με τις πρώτες μετεωρολογικές εκτιμήσεις, προβλέπεται βαρύς χειμώνας στην Ήπειρο, κάτι που ήδη φαίνεται από το ύψος της βροχόπτωσης του μηνός που διανύουμε, που σε άλλες περιόδους σημειώνονταν στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. «Αυτό, όπως πρόσθεσε, συν τοις άλλοις δημιουργεί συνθήκες για νέες κατολισθήσεις και καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων».

Ακόμη ο κ. Δ. Μαυρογιώργος, υπογράμμισε ότι φέτος η αντιμετώπιση των προβλημάτων γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας τριών παραμέτρων: Η πρώτη αφορά τη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, η δεύτερη τη μείωση των πιστώσεων και η τρίτη  τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων  προς την Περιφέρεια και  τους δήμους. Στα θετικά της φετινής περιόδου, καταγράφεται η αλλαγή από τη ΔΕΗ, δικτύου  της  μήκους 22 χιλιομέτρων στο Ζαγόρι, γεγονός που θα περιορίσει σημαντικά τις διακοπές ρεύματος που σημειώνονταν άλλες χρονιές στην περιοχή. Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώθηκε από τους εκπροσώπους τους, ότι είναι η ΔΕΣΕ για το Εθνικό οδικό δίκτυο και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για την Εγνατία Οδό.   Ο κ. Δ. Μαυρογιώργος, ευχαρίστησε για την ως τώρα συνεργασία τις αναγνωρισμένες, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εθελοντικές οργανώσεις και τους ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα, για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, όταν και όποτε χρειαστεί. Από τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, έγινε και ένας σύντομος απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, η οποία βοηθούντων και των καιρικών συνθηκών, κρίθηκε  πολύ καλή για το Νομό.

Μετά από πρόταση του Νομαρχιακού συμβούλου κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδη, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως το Σ.Ν.Ο. συνεδριάσει εκ νέου το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή και των αιρετών που θα εκλεγούν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply