Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών

Α. ΚαχριμάνηςΔιαδοχικές συναντήσεις με τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στη συνάντηση που είχε στα Ιωάννινα (Παρασκευή 1/2/2013) με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, ο Περιφερειάρχης συζήτησε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας μη Νόμιμων μεταναστών στην Ήπειρο, για το οποίο το Υπουργείο προκρίνει το χώρο των εγκαταστάσεων του Κ.Τ.Ε.Ο. της Κακαβιάς.

Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε επίσης τη συνδρομή του Υπουργού, στο αίτημα της Περιφέρειας για ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ενώ τέθηκαν και άλλα θέματα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στην Ήπειρο.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών – που έγινε στο Μέτσοβο το Σάββατο – ο Περιφερειάρχης ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των πιστώσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Επίσκεψη στο Δήμο Φιλιατών:

Την έδρα του Δήμου Φιλιατών επισκέφτηκε το βράδυ της Παρασκευής (1/2/2013) ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη. Σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο, ενημερώθηκε από το Δήμαρχο κ. Μηνά Παππά, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αντιδημάρχους για διάφορα ζητήματα που αφορούν το Δήμο, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και όσα βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι σταθερή επιδίωξη της Περιφέρειας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών της Ηπείρου, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή, – όπως πράττει και μέχρι σήμερα- θα συνεχίσει να συνδράμει και να υποστηρίζει τους Δήμους για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα κάθε ώριμης πρότασης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα χωροθέτησης σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα όρια του Δήμου Φιλιατών, όπως η εκπόνηση μελέτης για την ύδρευση μεγάλου τμήματός του, οι βελτιώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων (με χρηματοδότηση και της αποκατάστασης ζημιών σε αντλιοστάσιο) κ.α.

Απόρροια της συνάντησης, είναι σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη για διάθεση πίστωσης 150.000 ευρώ για βασικές βελτιώσεις στην Επαρχιακή οδό Φιλιάτες – Σαγιάδα, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply