Συναντήσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Αν. Υπουργό Παιδείας:

Το ζήτημα της ίδρυσης της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η επανένταξη του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου στο μηχανογραφικό δελτίο 2012-2013 ήταν δύο από τα θέματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση που είχε στα Ιωάννινα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, παρουσία και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Κολόκα.

Για την Αρχιτεκτονική Σχολή, ο Αν. Υπουργός παρείχε τη διαβεβαίωση ότι το ζήτημα της λειτουργίας της θα αντιμετωπιστεί με θετικό τρόπο από το Υπουργείο, με την προϋπόθεση ότι θα πληροί τα ακαδημαϊκά κριτήρια.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, θέμα για το οποίο ο Περιφερειάρχης είχε αποστείλει την περασμένη εβδομάδα και σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο. Μεταξύ άλλων, τονίζονταν, η σημασία και ο ρόλος που διαδραματίζει το Τμήμα στην αγροτική ανάπτυξη της Βορειοδυτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με τους υψηλούς ποιοτικούς εκπαιδευτικούς δείκτες του.

Ο Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος για θέματα Παιδείας Αντιπεριφερειάρχης ζήτησαν από τον Αν. Υπουργό – αφού λάβει υπόψη και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κρίση – να εντάξει και πάλι στο μηχανογραφικό δελτίου 2012-2013 το συγκεκριμένο τμήμα, κάτι για το οποίο ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος υποσχέθηκε να εξετάσει θετικά.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων – Πρασίνων:

Αντιπροσωπεία του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων – Πρασίνων, επισκέφθηκε χθες (12/03/2012) τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, από τον οποίο ενημερώθηκε για δράσεις της Περιφέρειας σε διάφορους τομείς, για τα μεγάλα έργα, την ανεργία, τις Ε.Ο.Ζ. τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τις έρευνες για πετρέλαιο – φυσικό αέριο, τον πρωτογενή τομέα, τις κοινωνικές δομές, τις παρεμβάσεις στη λίμνη Παμβώτιδα κ.α.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply