Συναντήσεις Αργύρη στην Άρτα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας της Άρτας, κ. Κώστα Μπόβολο και στελέχη του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», πραγματοποίησαν σήμερα επισκέψεις σε φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους της Άρτας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας όπου έγινε αναλυτική συζήτηση για τις δυνατότητες της περιοχής να παράγει ποιοτικά πτηνοτροφικά προϊόντα. Ο κ. Αργύρης τόνισε «την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί το Ηπειρωτικό καλάθι των ποιοτικών και ταυτοποιημένων προϊόντων της Ηπείρου που θα περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και με σχέδιο στρατηγικής προώθησης προϊόντων και ποιοτικών υπηρεσιών. Δεν είναι δυνατόν τόνισε, να μην προχωρήσουμε σε ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα συνδέει την παραγωγή, με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τη γνώση, το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές, το κοινωνικό κράτος και το φυσικό μας πλούτο. Η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» αυτό πρεσβεύει και αυτό θα υλοποιήσει με την ανάληψη των καθηκόντων της. Θέλουμε την Ήπειρο και κάθε περιοχή της περιφέρειας ξεχωριστά , πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών με προοπτική για εμάς και πάνω απ’ όλα τα παιδιά μας».

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το τοπικό παράρτημα του ΤΕΕ όπου η Πρόεδρος, κα Α. Παπανικολάου, αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης βασικών υποδομών όπως είναι η Ιόνια Οδός και η σύνδεση με τα Τζουμέρκα ενώ αναφορά έγινε και για τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ρυθμιστικού σχεδίου. Ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην προώθηση των έργων με σοβαρή και συστηματική δουλειά.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, σε έντονα θερμό κλίμα, συνάντηση με τον Νομάρχη Άρτας, κ. Γ. Παπαβασιλείου, κατά την οποία έγινε αναφορά στον απολογισμό του απερχόμενου Νομάρχη και συζητήθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να υπάρχει συντονισμός και κοινή στρατηγική για την Ανάπτυξη του τόπου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Άρτας και συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Ηλία Κίλια, και τα μέλη του ΔΣ. Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων της Άρτας και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε πως «για εμάς οι Επαγγελματικοί και Επιστημονικοί Σύλλογοι και τα Επιμελητήρια αποτελούν τους επίσημους συμβούλους της αιρετής Περιφέρειας. Δεν χρειαζόμαστε εξωτερικούς συνεργάτες για θέματα που μπορούν τεκμηριωμένα να εκφραστούν οι αρμόδιοι φορείς και σίγουρα θα εφαρμόσουμε άμεσα όλες τις διατάξεις του Καλλικράτη που αφορούν την ενεργοποίηση των οργάνων κοινωνικής διαβούλευσης και κοινής χάραξης αναπτυξιακής στρατηγικής».

Στη συνάντηση με την ΕΑΣ Άρτας, που ακολούθησε, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, κ. Βαγγέλης Βαγγέλης και τα μέλη του ΔΣ και συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα να προσδιοριστούν και να αναμορφωθούν οι προτεραιότητες στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής προκειμένου να καθοριστούν και οι πραγματικές ανάγκες σε υποδομές υποστήριξης όπως είναι τα αρδευτικά δίκτυα.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις ο κ. Αργύρης και τα στελέχη του συνδυασμού που τον συνόδευαν, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Άρτας, κ. Παναγιώτη Οικονομίδη. Η συνάντηση είχε έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα καθώς οι δύο άνδρες συνδέονται με παλιά φιλία και τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν για τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τις δυνατότητες να αντιμετωπιστούν με επάρκεια και προοπτική.

Σήμερα το βράδυ, στις 7.30 μ.μ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης , κ. Βαγγέλης Αργύρης θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Καλεντίνης του Δήμου Ηρακλείας.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply