Συνέντευξη τύπου Β. Αργύρη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης. Κατά τη συνέντευξη ο κ. Αργύρης τόνισε τα εξής:

«« Την Κυριακή που πέρασε οι πολίτες μίλησαν. Με την επιλογή των συνδυασμών, με την αποχή, με άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια έστειλαν μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες. Εξέφρασαν πικρίες, απογοητεύσεις για πολλά αλλά και ελπίδες, προσδοκίες.

Με την ψήφο τους την Κυριακή έστειλαν μήνυμα πρώτα από όλα στην Κυβέρνηση ότι δυσκολεύονται οικονομικά, ζήτησαν να στρέψει περισσότερο το βλέμμα της στους πολίτες.

Σεβόμαστε τη γνώμη των πολιτών και επωμισθήκαμε ένα μέρος που δεν ήταν δικό μας. Τους βεβαιώνουμε ότι τους ακούσαμε. Έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, αλλά κυρίως τα μυαλά μας σε κάθε φωνή. Τους σεβόμαστε.

Αντίθετα όπως διαπιστώσαμε, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, εκτίμησε ότι «το προβάδισμα του κ. Καχριμάνη στον πρώτο γύρο είναι απόδειξη ότι η ΝΔ σε ένα χρόνο κατάφερε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού». Την ώρα που ο κ. Καχριμάνης μιλάει δήθεν για νίκη των Ηπειρωτών και της Ηπείρου, η ΝΔ μιλάει για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τώρα όλοι βρισκόμαστε μπροστά στην αναμέτρηση της Κυριακής. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Τώρα είναι η ώρα της τελικής επιλογής. Τα μηνύματα εστάλησαν. Δεν κρίνεται το προσωπικό μέλλον του Βαγγέλη Αργύρη ή του Αλέκου Καχριμάνη.

Κρίνεται ο βηματισμός της Ηπείρου τα επόμενα χρόνια. Κρίνεται το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της περιφέρειας Ηπείρου, ποιος και με ποιες αντιλήψεις μπορούν να πάνε τον τόπο μπροστά.

Επιλέγουμε εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ανάπτυξης, της Προόδου, και της Ευημερίας ή τον δρόμο της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της απραξίας.

Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμά μας., καταθέσαμε καθαρές προτάσεις και όχι ευχολόγια για το αύριο της Ηπείρου. Γι’ αυτές θέλουμε να κριθούμε. Θα είναι άδικο να επωμιστούμε ένα βάρος που δεν μας αναλογεί. Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν την ταυτότητά μας. Δεν κρυφθήκαμε.

Ξεκαθαρίζουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς δεν είμαστε φερέφωνα και υποτακτικοί κανενός όπως υπήρξε στο παρελθόν ο κ. Καχριμάνης. Είμαστε αφοσιωμένοι ολοκληρωτικά στην Ήπειρο και τις ανάγκες της. Δεν θα χαριστούμε σε κανένα και θα διεκδικήσουμε με σχέδιο όσα χρειάζεται ο τόπος μας. Η παράταξη «Ήπειρος- Τόπος να Ζεις» δεν είναι δεδομένη για κανέναν.

Την Κυριακή θα κληθούμε να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο όχι για την πορεία της Περιφέρειας Ηπείρου. Για εμάς το αύριο της Ηπείρου δεν είναι υπόθεση μιας παράταξης αλλά υπόθεση όλων των προοδευτικών, αριστερών, δημοκρατικών δυνάμεων.

Γι’ αυτό η συγκρότηση οργάνου σε θεσμικό επίπεδο στο οποίο θα συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και στο οποίο θα συνδιαμορφώνεται η ατζέντα των θεμάτων θα είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρουμε. Γνωρίζουμε καλά ότι η νέα αιρετή περιφέρεια έχει ανάγκη από την ενεργό συμμετοχή όλων των αριστερών, οικολογικών, προοδευτικών δυνάμεων στην Ήπειρο, όπως εκφράζεται από τις παρατάξεις.

Το αύριο και το μέλλον της Ηπείρου, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά από όλους μας. »»

Επίσης, ο Β. Αργύρης απηύθυνε το παρακάτω κάλεσμα:

«« Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,

Την Κυριακή περίπου 250.000 πολίτες θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ηπείρου. Μεταξύ αυτών, περίπου 50.000 πολίτες, που την περασμένη Κυριακή επέλεξαν έναν από τους συνδυασμούς της Αριστεράς, άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Η επιλογή τους είναι καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης.

Η αποχή δεν ωφελεί. Δίνει λευκή επιταγή στη συντηρητική παράταξη. Το άκυρο και το λευκό δεν είναι διαμαρτυρία και τήρηση ίσων αποστάσεων από τους δύο υποψηφίους, αλλά ενισχύει το συνδυασμό της οπισθοδρόμησης και της απραξίας. Την Κυριακή θα βρεθούμε μαζί πολίτες που επιλέξαμε διαφορετικά ψηφοδέλτια στον πρώτο γύρο αλλά έχουμε κοινές επιδιώξεις.

Μας ενώνουν πολλά. Όχι μόνο για όσα ζήσαμε μαζί. Κυρίως μας ενώνει το μέλλον της Ηπείρου.

Είμαστε αισιόδοξοι γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών.

Το κάλεσμα που απευθύναμε χθες στις αριστερές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις να δώσουμε μαζί τον αγώνα είχε απήχηση. Όλοι μαζί την Κυριακή ξεκινάμε μια νέα πορεία για την Ήπειρο. »»

 

Tags:

Leave a Reply