Συνέντευξη Κ. Τασούλα

Συνέντευξη Κ. Τασούλα, βουλευτή Ν.Δ. Ιωαννίνων στο «Βήμα FM»:

«« – Δεν υπάρχει καμία διαφορετική άποψη, όλες οι απόψεις των στελεχών της ΝΔ λένε το ίδιο πράγμα, ότι όχι η ΝΔ, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη, με ενδυνάμωση του κοινοβουλευτισμού.

Έχετε εγκαταλείψει την επιλογή των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων που είχε πει ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ;

– Η αξία της αυτοδυναμίας δεν έχει να κάνει με εγκατάλειψη ή με εμμονή σε θέσεις, έχει να κάνει με τη σωτηρία της χώρας.
– Σωστό και σωτήριο για τη χώρα είναι μέσα από αυτή την πορεία προς τις εκλογές, και αφού πάνε καλά έως τότε, πρέπει να πάρει κάποιος τη χώρα στα χέρια του και να την κυβερνήσει μέσα στην Ευρώπη.
– Αυτό γίνεται με αυτοδυναμία. Οτιδήποτε άλλο δεν το συζητώ.
– Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός όσο εξελίσσεται η πορεία προς τις εκλογές και όσο τίθεται το ερώτημα με βάση την ψήφο του, θα συμμεριστεί αυτή την αντίληψη και θα δώσει την ευκαιρία σε μια παράταξη, που ασφαλώς έχει κάνει λάθη, η όποια διεκδικεί να βοηθήσει τη χώρα.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αντί να γίνονται παρασκηνιακά και να βγαίνουν οι αντιπρόεδροι των κομμάτων και να λένε καλή θα είναι η συγκυβέρνηση, να υπάρξει κάτι πιο επίσημο:

– Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτά τα λένε οι αντιπρόεδροι των κομμάτων. Αυτά τα λέει το ΠΑΣΟΚ, γιατί αισθάνεται ότι πρέπει να πιαστεί από κάπου και να γαντζωθεί από τη ΝΔ, μπας και κρατήσει το κεφάλι του έξω από το νερό.
– Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ περιθώριο να ανασάνει εκλογικά.
– Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καθεστωτικό κόμμα. Πολλοί οι οποίοι σήμερα κατηγορούν το πολιτικό σύστημα, το κάνουν γιατί θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ.
– Θα σώσουμε τη χώρα με αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΧΙΩΤΗΣ: Πώς πιστεύετε ότι μια μονοκομματική κυβέρνηση, έστω και αυτοδύναμη, θα μπορέσει να επιτύχει διαρθρωτικές αλλαγές έχοντας απέναντί της την υπόλοιπη Βουλή;

– Θα έχουμε σύμμαχο μας την αλήθεια και ότι πάντα προτάξαμε το συμφέρον της χώρας. Βάλαμε πλάτη στη χώρα, αυτή την πλάτη κάποιοι αφελείς ή συμφεροντολόγοι την εξέλαβαν ότι αποτελεί πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν είμαστε ναυαγοσώστες του ΠΑΣΟΚ.

Για τους 16 διαγραφέντες βουλευτές:

– Η ΝΔ έκανε ένα κάλεσμα πολιτικό, συστράτευσης στο οποίο υπήρξε μία συγκεκριμένη ανταπόκριση.
– Η ΝΔ, ο πρόεδρος της θα χειριστεί αυτή την ανταπόκριση πολιτικά, και θα δείτε κάποια στιγμή ότι θα υπάρξει και απάντηση στο ερώτημά σας, από τον πρόεδρο του κόμματος.
– Έγινε ένα κάλεσμα συστράτευσης, σε αυτό το κάλεσμα υπήρξε μία συγκεκριμένη ανταπόκριση, από εκεί και πέρα τα πάντα θα τα χειριστεί ο πρόεδρος της ΝΔ με βάση αυτή την ανταπόκριση, η οποία έχει γίνει ήδη.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κάλεσμα συστράτευσης προς Μπακογιάννη, ΛΑΟΣ, Καμμένο, θα υπάρξει;

– Και προς εσάς θα υπάρξει.
– Θα γίνει κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply