Συνέντευξη Αργύρη στην «Ημερησία»

1) Πως τοποθετείστε για ζητήματα, που αφορούν τα έργα και τις ημέρες του συνυποψηφίου σας για την Περιφέρεια Ηπείρου, κ. Α. Καχριμάνη, ως Νομάρχη Ιωαννίνων; Πιστεύετε ότι για ζητήματα, όπως η Ιόνια Οδός, η ένταξη έργων και η απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ κ.α., κρίνετε ως αποτελεσματικός ή όχι ;

Στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές δεν κρίνεται η θητεία κανενός. Κρίνεται ο νέος θεσμός της εκλεγμένης Περιφερειακής Διοίκησης και το γεγονός ότι από 1η Ιανουαρίου παίρνουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας. Βέβαια, τα δείγματα γραφής του κ. Καχριμάνη ως Νομάρχη είναι ενδεικτικά για το πώς αντιλαμβάνεται συνολικά τους θεσμούς κάθε μορφής.

Πελατειακή λογική, συγκεντρωτισμός συσκότισης και εξυπηρέτησης στόχων ξένων προς το αξίωμα, μικρο-διευθετήσεις, προτεραιότητα στο κόμμα και όχι στην περιοχή και γενικά δράση με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας».

Ταυτόχρονα την τελευταία 5-ετία , ο κ. Καχριμάνης λειτούργησε περισσότερο ως κομματάρχης παρά ως Νομάρχης. Οι συντηρητικές δυνάμεις της απραξίας που εκπροσωπεί, ήταν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια προώθησης έργων ανάπτυξης του τόπου μας. Υπερασπίστηκε κάθε ενέργεια που εμποδίζει την ανάπτυξη της περιοχής και συνέβαλε σε σειρά στρεβλώσεων και αυταρχικών αποφάσεων που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στις 7 Νοέμβρη τα πράγματα αλλάζουν. Ο νέος θεσμός της εκλεγμένης Περιφέρειας απαιτεί , βάση Νόμου, συλλογικότητα , διαφάνεια, σεβασμό στους θεσμούς και στην άποψη των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και αξιοκρατία. Και βέβαια απαιτεί πάνω από όλα Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ηπείρου. Εμείς το παρουσιάσαμε με σαφήνεια και τεκμηριωμένες λύσεις.

Ο κ. Καχριμάνης απλά εξακολουθεί και πολιτεύεται με το «κατόπιν ενεργειών μου» αλλά η εποχή των Μαυρογυαλούρων έχει παρέλθει.

2) Ποια είναι η θέση σας για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη; Θα συμφωνούσατε με μία ενδεχόμενη πώληση της από την ΑΤΕ, ιδιαίτερα εάν αυτή επιβληθεί από την τρόϊκα, στο πλαίσιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας και της πώλησης συμμετοχών της σε επιχειρήσεις του μη χρηματοοικονομικού τομέα ;

Νομίζω πως είμαι από αυτούς που διαχρονικά είμαι απόλυτα συνεπής στη θέση που εκφράζω για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Η ΔΩΔΩΝΗ είναι δημιούργημα του κόπου των Ηπειρωτών παραγωγών και των συλλογικών εκφράσεών τους.

Με την απόλυτη στήριξη της εκλεγμένης Περιφερειακής Διοίκησης θα συνεχίσει να έχει το ρόλο αυτό.

Ήταν , είναι και θα παραμείνει Ηπειρωτική Γαλακτοβιομηχανία και ανήκει στις παραγωγικές-κτηνοτροφικές δυνάμεις του τόπου μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχω πει στο παρελθόν πως η ΔΩΔΩΝΗ είναι για την Ήπειρο, ότι είναι η Ακρόπολη για την Αθήνα και την Ελλάδα.

Εμείς, ως νέα Περιφερειακή Διοίκηση, αυτό το εγγυόμαστε και έχουμε δεσμευτεί για αυτό απέναντι στους πολίτες.

Ο κ. Καχριμάνης , αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του άσκησε αφόρητες πιέσεις στις οργανώσεις που ήλεγχε η ΝΔ στην Ήπειρο, να πουλήσουν τη συμμετοχή τους στην ΑΤΕ, σήμερα αρχίζει να «ψελλίζει» πως μπορεί να μείνει η ΔΩΔΩΝΗ σε Ηπειρώτικα χέρια. Στερνή μου γνώση…

3) Που πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθεί η ανάπτυξη της Ηπείρου, όπως αυτή εξάγεται από τις προγραμματικές θέσεις σας;

Για εμάς το σχέδιο Ανάπτυξης της Ηπείρου στηρίζεται στην αναγκαιότητα για Ποιότητα και Ταυτότητα παντού.

Στην παραγωγή, στην επιχειρηματικότητα στη γνώση, στο κοινωνικό κράτος, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό και στον πολιτισμό, στις συνθήκες εργασίας, στη διατήρηση του φυσικού πλούτου, στις υποδομές.

Η Ήπειρος δεν είναι μόνο τοπωνύμια. Είναι παραγωγή, σύγχρονος πλούτος, πηγές ευημερίας. Είναι συνεταιρισμός, γίνεται εμπορικός δρόμος και επώνυμο προϊόν, αναδεικνύεται τουριστικός πόλος, μετατρέπεται σε παραγωγική δύναμη. Συναντώνται η Ιστορία, ο πολιτισμός, η διατροφή, η παραγωγή, ο ολοκληρωτικός αναπτυξιακός ιστός. Όλα αυτά είναι η δική μας ταυτότητα. Και σε όλα αυτά προσδίδουμε Ποιότητα και Αξία μέσα από συγκεκριμένες δομές και πρωτοβουλίες που έχουμε σχεδιάσει.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο χρηματο-οικονομικά, σχέδιο ανάπτυξης της Ηπείρου, το οποίο θα γίνει πράξη ισόρροπα και συντονισμένα, μέσα από μία νέα , σύγχρονη και αποτελεσματική διοικητική δομή της αιρετής Περιφέρειας που πρώτο στόχο της θα έχει την εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

Tags:

Leave a Reply