Συνάντηση Χρ. Μαντά με ΑΔΕΔΥ

Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 επισκέφθηκε, ύστερα από αίτημά του, το νΒουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά το Προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων.

Οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ τόνισαν ότι από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του μνημονίου αλλά και στη συνέχεια με τις επικαιροποιήσεις, τα μεσοπρόθεσμα και τις σε εξέλιξη εφαρμογές του δεύτερου μνημονίου αντιτάχτηκαν με κάθε πολιτικό, αγωνιστικό και νομικό τρόπο.  Άλλωστε, συνέχισαν, οι επιπτώσεις των δανειακών συμβάσεων που περιλαμβάνει και τα ασφαλιστικά ταμεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επικαιροποιεί με τραγικό και καταστροφικό τρόπο τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στη κοινωνία, στη χώρα και την Ευρώπη.

Κάλεσαν τέλος το βουλευτή, όπως και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να καταψηφίσει τα νέα μέτρα, όταν έρθουνπρος ψήφιση στη βουλή.

Στη συνέχεια αφού έγινε αναλυτική συζήτηση για όλους τους τομείς του Δημοσίου, ο X.Μαντάς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων εργαζόμενων, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί δίπλατους μέσα και έξω από τη Βουλή, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλειοψηφικόμέτωπο, απέναντι στη νέα μνημονιακή λαίλαπα.

Οι ενωτικοί και ειρηνικοί αγώνες των εργαζομένων, συνέχισε, είναι οι μόνοι που μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια τηςεσωτερικής και εξωτερικής τρόικας για την πλήρη εξαθλίωση του ελληνικού λαού και τη μετατροπή της χώρας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη με εργαζόμενους τριτοκοσμικά αμειβόμενους και την χώρα έρμαια στα χέρια της εγχώριας και ξένης ολιγαρχίας.

Υποσχέθηκε, τέλος, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους, μαζί με το λαό για να καταψηφιστεί το νέο καταστροφικό πακέτο μέτρων καικάλεσε και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να αναλογιστούν την προσωπική τους ευθύνη που είναι άλλωστε και συνταγματική τους υποχρέωση.

Καταλήγοντας, τονίστηκε ότι η επιτυχία και η συμμετοχή στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι η απάντηση του λαού με στόχοτην ματαίωση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων καθώς και όλης της μνημονιακής πολιτικής.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply