Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκη

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΜε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπεύθυνο του αυτοδιοικητικού τομέα του κόμματος Δημήτρη Αναγνωστάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα σοβαρά θεσμικά και οικονομικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, τα οποία θα μονοπωλήσουν και το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στα Γιάννινα στις 30 και 31 Μαΐου.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα χρήσιμη και από τις δύο πλευρές καθώς έδωσε την ευκαιρία για πλήρη ενημέρωση του κ. Αναγνωστάκη σε μία σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τους Δήμους στην μετακαλλικρατική εποχή.

«Ενημέρωσα τον κ. Αναγνωστάκη για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση και για τα οποία απαιτούνται υπουργικές αποφάσεις ή νομοθετικές ρυθμίσεις. Μία σειρά γραφειοκρατικών ζητημάτων περισφίγγουν την αυτοδιοίκηση και δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει ελεύθερα. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις όμως το ζητούμενο είναι να γίνουν αποδεκτές από την Κυβέρνηση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και συμπλήρωσε ότι τέτοιες συναντήσεις συμβάλλουν ώστε τα προβλήματα να φτάνουν στην Αθήνα.

Ο κ. Αναγνωστάκης ευχαρίστησε το δήμαρχο για την συνάντηση και την αναλυτική ενημέρωση που είχε.

«Εστιάσαμε σε εξειδικευμένα ζητήματα για τη βιωσιμότητα της αυτοδιοίκησης και σε θέματα που αντί να διευκολύνουν, δυσχεραίνουν το έργο της και μειώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Επικεντρώνουν λοιπόν εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα ώστε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην επίλυσή τους», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναγνωστάκης.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply