Συνάντηση Καχριμάνη – Γκόντα

Το Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Γκόντας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της πορείας έργων που εκτελούνται στα πλαίσια προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Ν.Α.Ι. και Δήμου, καθώς και γενικότερα ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Από τη συζήτηση προέκυψαν τα εξής:

1. Το Καταφύγιο Αδέσποτων ζώων, έχει ολοκληρωθεί και απομένει η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.

2. Για το Β΄ Κλειστό Γυμναστήριο, η Γ.Γ.Α., παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευμένα για φέτος 700.000 ευρώ, εν τούτοις δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ στον ανάδοχο και είναι ορατός διάλυσης της εργολαβίας.

3. Αθλητικό Κέντρο Κάτω Μαρμάρων (Καρδαμίτσια): Έχει ολοκληρωθεί από τη Ν.Α.Ι. η β΄ φάση των εργασιών και είναι πλέον στη διάθεση του Δήμου Ιωαννιτών για την διαμόρφωση των χώρων άθλησης.

4. Αποχετευτικό Κοινότητας Νήσου: Ολοκληρώθηκε από τη Ν.Α.Ι. η στεγανότητα του δικτύου και μπορεί πλέον να προχωρήσουν οι υπόλοιπες εργασίες για τη σύνδεσή του με τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΙ.

5. Σχολική Στέγη: Εκτός των δύο οικοπέδων που έχουν εξασφαλιστεί από τη Ν.Α.Ι., στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους και στο παλαιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ο Δήμος Ιωαννιτών πρόκειται να διαθέσει και νέα για την ανέγερση διδακτηρίων.

Για το Ρυθμιστικό

Εκτενής συζήτηση μεταξύ του κ. Νομάρχη και του κ. Δημάρχου, έγινε για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου, την οριοθέτηση και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως της Λίμνης, για τα οποία υπήρξε ταύτιση απόψεων.  Ειδικότερα για το Ρυθμιστικό σχέδιο, υπογραμμίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει για το Λεκανοπέδιο η εφαρμογή του και επισημάνθηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις που υπάρχουν από την καθυστέρηση έγκρισής του, από την αρμόδια Υπουργό.

Σε δηλώσεις που έκανε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Γκόντας, τόνισε, μεταξύ άλλων,  ότι «το Ρυθμιστικό, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και για τον κ. Νομάρχη και για μας και είμαι βέβαιος, ότι αφού έχει εγκριθεί από όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε προεργασία, μια υπογραφή χρειάζεται για να μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το όραμα που θα δώσει πνοή και δυναμική σ΄ ένα Λεκανοπέδιο που πραγματικά ασφυκτιά».

Για το ίδιο θέμα ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι: «το μεγαλύτερο εργαλείο των τελευταίων ετών είναι το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Ήδη αυτή την ώρα έπρεπε να λειτουργεί ο Οργανισμός του Ρυθμιστικού. Λυπάμαι γιατί αυτό που γίνεται αυτή στιγμή δεν είναι πρόοδος, είναι σε βάρος της περιοχής μας. Πρέπει άμεσα να υπογραφεί από την αρμόδια Υπουργό. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές».

Για την οριοθέτηση της Λίμνης, υπογραμμίστηκε, ότι βεβιασμένες ενέργειες προκάλεσαν προβλήματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με γνώμονα την πραγματική κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνεται η λίμνη και να μην αδικούνται οι αγρότες.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντηση που έγινε και άψογη τη συνεργασία που υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ Δήμου και Ν.Α.Ι. που είχε πάντα ως γνώμονα το συμφέρον του τόπου.

Ο Νομάρχης, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο Γκόντα, τόσο για την επίσκεψη, όσο και για την μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν. «Είμαστε εδώ – τόνισε –  για να λύσουμε θέματα υπαρκτά που αφορούν την κοινωνία, και νομίζω μια μόνιμη συνεργασία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης θα λύνει και στο μέλλον πολλά θέματα και σε επίπεδο της Περιφέρειας και των Δήμων».

Νομάρχης και Δήμαρχος, αντάλλαξαν τέλος, ευχές για καλή επιτυχία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply