Συνάντηση Θ. Οικονόμου για τα τελωνεία Ηπείρου

Με πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω των απεργιών και της κατάληψης του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (4/10/2011) η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα τα Τελωνεία της Ηπείρου. Παρόντες ήταν ο Γεν. Διευθυντής Τελωνείων, Κώστας Νηχωρίτης, ο Βουλευτής Ιωαννίνων, Θανάσης Οικονόμου και οι Δήμαρχοι Κόνιτσας και Ηγουμενίτσας, Π. Γαργάλας και Γ. Κάτσινος αντίστοιχα.

Ο Αν. Υπουργός, κ. Παντελής Οικονόμου, παρέστη για σύντομο χρονικό διάστημα λόγω των ζητημάτων που προέκυψαν με την κατάληψη του Υπουργείου. Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τα τελωνεία της Ηπείρου με κοινή παραδοχή ότι η χρησιμότητα τους είναι αδιαμφισβήτητη για τις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία γενικότερα.

Το Υπουργείο δεσμεύθηκε για τα εξής:
– Δεν επηρεάζεται η λειτουργία και οι συναλλαγές των Τελωνείων. Εξετάζεται μονάχα το σκέλος της διοικητικής τους αυτονομίας.
– Οι συναλλαγές από τη Μέρτζιανη θα συνεχιστούν απρόσκοπτα με το ισχύον ωράριο.

Υπήρξε μεγάλη κατανόηση για την πολλαπλή σημασία των τελωνείων και την ανάγκη ενδυνάμωσης των διασυνοριακών συναλλαγών. Το προσεχές διάστημα και αφού ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Υπουργείου, ο Αν. Υπουργός, κ. Παντελής Οικονόμου, θα συγκαλέσει και νέα συνάντηση, στο ίδιο πνεύμα και πλαίσιο.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply