Συνάντηση Θανάση Οικονόμου – Φίλιππα Φίλιου

Με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, συναντήθηκε ο Θανάσης Οικονόμου. Η συνάντηση προέκυψε ως φυσική συνέχεια μίας σειράς ενεργειών που έχουν αναπτύξει από κοινού για τα θέματα της προώθησης ώριμων μελετών στα Υπουργεία, για το Ρυθμιστικό, το Σχέδιο Σεισμοπλήκτων, το Π.Δ. Λίμνης, καθώς και για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης για την περιοχή Δροσιάς – Πεντέλης – Ζευγαριών για οποία αναφέρθηκε αναλυτικά ο Φίλιππας Φίλιος.

Στο πλαίσιο της ανάγκης για στήριξη της τοπικής οικονομίας και την πτώση τιμών στην αγορά, ο Βουλευτής Ιωαννίνων πρότεινε στον Δήμαρχο τη δημιουργία υπαίθριων αγροτικών (λαϊκών) αγορών και δημοπρατηρίων. Μία τέτοια πρωτοβουλία θα αποφέρει πολλαπλά, πρώτα και κύρια με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε επίσης τον «εκπαιδευτικό» ρόλο που μπορεί να έχει ο Δήμος και συγκεκριμένα στην πτώση των τιμών στα ενοίκια ώστε να δοθεί μία ανάσα στους εμπόρους. «Οι Δήμοι πρέπει να δείξουν το δρόμο για την πτώση των τιμών μέσω της μείωσης των ενοικίων που μισθώνουν προς τρίτους κατά 20%».

Αναφερόμενος στον Φίλιππα Φίλιο ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε ότι «Ο Δήμαρχος κινείται με γρήγορα αντανακλαστικά, με επίγνωση ότι μέσα από ενότητα και κατάθεση δημιουργικών προτάσεων μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις στα θέματα της καθημερινότητας». Η συνάντηση έληξε με τη δέσμευση των δύο πλευρών να συνεχίσουν ακόμη πιο εντατικά τη συνεργασία τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply