Συνάντηση Δημάρχου με την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΜε την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα που εκτελούνται στο Νησί και την Καστρίτσα, όπως επίσης την αναστήλωση των παλιών χαμάμ και την ανάδειξη κι ανάπλαση των οικοπέδων που βρίσκονται δίπλα στο Σουφαρί Σεράι.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, η κ. Μενδώνη έδειξε αποφασισμένη να στηρίξει τα έργα αυτά και να συμβάλλει για την ολοκλήρωσή τους.

«Είναι γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας έχει βοηθήσει πάρα πολύ την περιοχή και το ενδιαφέρον της είναι πολύ μεγάλο. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί και η περίπτωση του Σκευοφυλακίου στο Νησί ώστε να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στα Μοναστήρια. Η συνεργασία θα έχει συνέχεια τόσο με την ίδια όσο και με τις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου, η οποία άλλωστε είναι σε πολύ καλό επίπεδο», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλλει πρόταση στο πρόγραμμα Αγροτικής Αναγέννησης για τον δρόμο, την ύδρευση και το φωτισμό στο Λόφο της Καστρίτσας. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο. Ο φωτισμός άλλωστε θεωρείται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω ανάδειξή του.

Η αναστήλωση των χαμάμ προγραμματίζεται σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα του μνημείου ενώ ο Δήμος προτείνει τη διαμόρφωση των οικοπέδων που βρίσκονται απέναντι από το Σουφαρί Σεράι και έχουν απαλλοτριωθεί ώστε τη θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο και καλαίσθητο πάρκο.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply